У ЛДУФК імені Івана Боберського відбувся навчальний семінар «Академічна культура публікацій та інформаційна етика автора» (Фото)

У Львівському державному університету фізичної культури імені Івана Боберського завершився навчальний семінар «Академічна культура публікацій та інформаційна етика автора», який відбувся згідно програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного професійного розвитку викладача закладу вищої освіти». Спікер – кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри інформатики та кінезіології, директор бібліотеки нашого університету Ірина Свістельник.

Із 2-го по 14-е листопада поточного року за ініціативи і підтримки кафедри педагогіки та психології (завідувач – доцент Валерій Соловйов), факультету післядипломної та заочної освіти (декан – професор Олег Сидорко) науково-педагогічні працівники ЛДУФК імені Івана Боберського були учасниками навчального семінару «Академічна культура публікацій та інформаційна етика автора» (проводила кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент кафедри інформатики та кінезіології, директор бібліотеки університету Ірина Свістельник) за програмою підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного професійного розвитку викладача закладу вищої освіти» (керівник курсів підвищення кваліфікації – професор Світлана Криштанович).

Впродовж семінару слухачі ознайомилися з:

▶ поняттями інформаційної етики та авторського права;

▶ відкритим доступом до інформації, журналами відкритого доступу, публікаційною моделлю відкритого доступу;

▶ наукометричними базами даних Scopus, Web of Science та їх політикою;

▶ платформами рецензованої літератури ScienceDirect, Bentham Science;

▶ вимогами до опублікування статей в наукометричних базах даних та порадами при обранні журналу для публікації;

▶ правилами цитування і покликання на джерела інформації.

Особлива увага була приділена питанням розпізнавання хижацьких журналів; політиці щодо штучного інтелекту в публікаційній етиці.

На прикінцевій зустрічі керівник програми підвищення кваліфікації Світлана Криштанович та спікер семінару Ірина Свістельник підвели підсумки роботи групи КПК-21 і урочисто вручили учасникам сертифікати про успішне завершення навчання.

Бажаємо учасникам семінару здобуті нові знання та уміння ефективно використовувати у своїй науково-педагогічній діяльності.

Прокрутити вгору