У ЛДУФК імені Івана Боберського відбувся VI Відкритий чемпіонат СК ЛДУФК «СКІФ» (Фото)

Впродовж минулих вихідних, 7-го і 8-го жовтня поточного року, на базі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського відбувся традиційний, вже шостий за ліком Відкритий чемпіонат СК ЛДУФК «СКІФ» з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу. Участь у даному заході взяли 108 спортсменів з Львівщини, Тернопільщини та Рівненщини.

Спортсмени змагалися у різних вагових категоріях серед чоловіків та жінок, юніорів та юніорок, юнаків та дівчат з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу. Протягом двох змагальних днів спортсмени демонстрували високі спортивні досягнення та в напруженій боротьбі виборювали нагороди чемпіонату спортивного клубу нашого Університету.

Найбільш яскравими моментами змагань стали безперечно виступи найбільш титулованих спортсменів. Серед жінок перемогу в абсолютній першості отримала майстер спорту України міжнародного класу, член національної збірної команди з класичного пауерліфтингу Дарія Іськів з сумою триборства 440 кг. Серед дівчат кращою стала Христина Уляник, сума триборства якої склала 207,5 кг при власній вазі 39 кг, а серед юніорок – Великопольська Вікторія з сумою триборства 262,5 кг.

У кожній ваговій категорії серед юнаків, юніорів та чоловіків спортсмени в жорсткій боротьбі змагалися за місця на п’єдесталі пошани. Серед чоловіків абсолютну першість виборов майстер спорту Павло Мисник, сума триборства якого склала 705 кг. Серед юніорів найсильнішим був Олег Журавльов, який продемонстрував суму триборства 735 кг. Максим Баглай виборов перемогу в абсолютній першості серед юнаків з сумою триборства 540 кг. В екіпірувальному дивізіоні абсолютну першість серед чоловіків отримав Роман Наконечний, який продемонстрував результат 610 кг.

Доволі успішно у VI Відкритому чемпіонаті СК ЛДУФК «СКІФ» з пауерліфтингу та класичного пауерліфтингу виступили й студенти ЛДУФК імені Івана Боберського. Зокрема, серед юнаків призерами стали першокурсник факультету педагогічної освіти Назар Король, який виборов друге місце у ваговій категорії до 53 кг з результатом 295 кг, та студент другого курсу факультету фізичного виховання і спорту Ярослав Николайчук – він став першим у ваговій категорії до 83 кг з сумою 482,5 кг.

Серед дівчат у ваговій категорії до 63 кг з результатом 310 кг чемпіонкою стала першокурсниця факультету фізичного виховання і спорту Софія Станько. Золоту медаль виборов і її одногрупник Артур Юркевич, якому не було рівних у ваговій категорії до 93 кг. Перемогу йому приніс результат 590 кг. На найвищу сходинку медального подіуму зійшов і студент четвертого курсу факультету фізичного виховання і спорту. Золоту нагороду у ваговій категорії до 105 кг йому забезпечив результат 655 кг.

Бронзову медаль з результатом 422,5 кг у ваговій категорії до 83 кг виборов студент другого курсу факультету фізичного виховання і спорту Владислав Васько. Також третє місце посів третьокурсник факультету педагогічної освіти Остап Котормус – у ваговій категорії до 74 кг він показав результат 495 кг. На «бронзову» сходинку медального п’єдесталу пошани піднявся й студент четвертого курсу факультету фізичного виховання і спорту Юрій Кушнір. Нагороду йому приніс результат 512,5 кг у ваговій категорії до 93 кг.

В екіпірувальному дивізіоні золоту медаль завоював Роман Наконечний. Другокурснику факультету фізичного виховання і спорту не було рівних у ваговій категорії до 83 кг. Його переможний результат 610 кг.

Необхідно зазначити, що дані змагання було проведено за сприяння Управління спорту департаменту розвитку Львівської міської ради. Переможці та призери змагань були нагороджені грамотами, кубками, медалями та подарунками від спонсорів змагань спортивного клубу «Iron Space» та Романа Задорожного.

Прокрутити вгору