У ЛДУФК відбулася гостьова лекція-тренінг «Розмова з титанами» ГО «МедАльянс» (Фото)

В четвер, 19-го вересня поточного року, у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського, в рамках дисципліни «Педагогіка та психологія» (професор, доктор педагогічних наук Світлана Криштанович) кафедри педагогіка та психологія (завідувач – доцент, кандидат педагогічних наук Валерій Соловйов) відбулася відкрита гостьова лекція-тренінг «Розмова з титанами» (лектор – клінічний-психолог Анна Музалевська).

На сьогодні в Україні немає жодної людини, кого б не зачепила війна. Спілкування з оточуючими під час війни вимагає від кожного з нас більшої чутливості й обережності, ніж у мирний час. Особливо, коли взаємодієш із тими, хто перебував у зоні активних бойових дій (це може стосуватись як військових, так і цивільних). В умовах воєнного стану, який триває уже майже три роки, нам потрібно набувати навички ефективної комунікації з військовослужбовцями Збройних Сил України, учасниками бойових дій, ветеранами війни.

За ініціативи професора, доктора педагогічних наук Світлани Криштанович було запрошено клінічного психолога Анну Музалевську (ГО «МедАльянс») провести для студентів другого курсу ФТЕ факультету терапії та реабілітації Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського в рамках дисципліни «Педагогіка та психологія» відкриту лекцію-тренінг «Розмова з титанами».

Лекцію-тренінг відвідали також доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту Неоніла Нерода разом із магістрантами першого курсу спеціальності 017 «Адаптивний спорт та спорт ветеранів війни».

На лекції-тренінгу Анна Музалевська розповіла про захисні механізми особистості в умовах війни. Зокрема, як набувати навички ефективної комунікації, як розмовляти під час війни, щоб стати важливою опорою для адаптації та відновлення ветеранів. Було запропоновано багато цікавої, корисної літератури та сайтів, де можна ознайомитися з важливою інформацією з юридичних, психологічних і фізичної / медичної реабілітації військових. Інформація була цікавою та викликала у студентів багато питань до спікерки.

Велика вдячність колегам ГО «МедАльянс» за таку важливу ініціативу. Будемо і надалі співпрацювати, щодо інформаційного просвітництва комунікації з нашими воїнами.

Дякуємо Збройним Силам України!

Слава Україні! Героям Слава!

Прокрутити вгору