У ЛДУФК відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» (Фото)

Впродовж двох днів, 24-го і 25-го жовтня 2024 року, в Львівському державного університету фізичної культури імені Івана Боберського в змішаному форматі відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності», яка пройшла насичено, успішно та інформативно, об’єднала понад 40 закладів вищої освіти України та з-за кордону. Конференція стала майданчиком для обміну ідеями, налагодження професійних контактів, сприяла отриманню актуальних знань з майбутньої професії та продемонструвала обрії професійного зростання в індустрії гостинності.

Голова організаційного комітету конференції, завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК, доктор ветеринарних наук, професорка Марія Паска розпочала роботу конференції із національного гімну України, який виконав під гітару Владислав Іжевський.

Ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, заслужений працівник фізичної культури і спорту України Ярослав Свищ привітав учасників конференції та наголосив, що подія об’єднала науковців, викладачів, керівників та фахівців із України та світу для обговорення актуальних питань, пов’язаних із розвитком індустрії гостинності, інновацій в харчових технологіях та ефективним менеджментом у сфері HoReCa та побажав усім плідної роботи.

ДО УРОЧИСТОЇ ГРАТУЛЯЦІЇПРЕЗЕНТАЦІЇ ДОЄДНАЛИСЯ:

Володимир Холявко – декан факультету туризму Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, кандидат економічних наук, доцент.

Тарас Лозинський – керівник управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації.

Гжегож Свіст – декан Соціально-економічного університету в Гданську, доктор наук, професор, Польща.

Оксана Дишкантюк – декан факультету менеджменту, готельно-ресторанної справи та туризму, кандидат технічних наук, Міжнародний гуманітарний університет, м. Одеса.

Лариса Шаран – завідувач кафедри готельно-ресторанної справи, кандидат технічних наук, доцент Національного університету харчових технологій, м. Київ.

Роман Шерстюк – завідувач кафедри управління інноваційною діяльністю та сферою послуг, доктор економічних наук, доцент Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, м. Тернопіль.

Наталія Чорна – завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, доктор історичних наук, професор Вінницького торговельно-економічного інституту ДТЕУ, м. Вінниця.

Оксана Давидова – завідувач кафедри готельного і ресторанного бізнесу і крафтових технологій, доктор економічних наук, професор Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, м. Харків.

Наталія ЯкименкоТерещенко – завідувач кафедри туризму і готельно-ресторанного бізнесу, доктор економічних наук, професор Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут», м. Харків.

Олеся Прісс – завідувач кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи, доктор технічних наук, професор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, м. Запоріжжя.

Ганна Машіка – завідувач кафедри туризму, доктор географічних наук, професор Ужгородського національного університету.

Юлія Юхновська – завідувач кафедри менеджменту та туризму, доктор економічних наук, професор Хортицької національної академії, м. Запоріжжя.

Михайло Шевелюк – голова ради стейкхолдерів кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, керівник ТзОВ «Школа Професійної Підготовки» – Horeca School, м. Львів.

Наталія Павленчик – завідувач кафедри економіки та менеджменту, доктор економічних наук, професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, м. Львів.

Мирослава Данилевич – в.о. завідувача кафедри туризму, доктор педагогічних наук, професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, м. Львів.

Роман Скабара – в.о. завідувача кафедри спортивного туризму, кандидат географічних наук, доцент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, м. Львів.

Володимир Худоба – в.о. декана факультету післядипломної та заочної освіти, кандидат географічних наук, доцент Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, м. Львів.

Пленарне засідання розпочала завідувач кафедри готельно-ресторанного бізнесу, доктор ветеринарних наук, професор, Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського Марія Паска на тему «Збалансоване харчування – формула довголіття».

З ДОПОВІДЯМИ ВИСТУПИ:

Наталія Табінська – керівниця сільськогосподарського дорадчого центру СК «Фермерська родина» – «Популяризація крафтової продукції в умовах сьогодення на прикладі СК «Фермерська родина».

Тарас Лозинський – керівник управління туризму та курортів Львівської обласної військової адміністрації – «Гостинність Львівщини: реалії сьогодення та наступні етапи розвитку».

Марина Самілик – доктор технічних наук, доцент, завідувач кафедри технологій та безпечності харчових продуктів Сумський національний аграрний університет – «Гастрономічні візитівки Сумщини».

Юрій Зінько – старший викладач кафедри туризму Львівського національного університету імені Івана Франка – «Гастрономічний туризм Львівщини на базі крафтових закладів».

Євген Сушко – президент «West Chef Group/ГО «Західна Шеф Група», співзасновник кондитерської «SHOсo», шеф-кухар у «Citadel Inn Hotel &Resort» – «Секрети успіху ресторанів та майбутнє української кухні».

Світлана Криштанович – доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки та психології Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – «Тренінг як інтерактивний метод діяльності сучасного викладача».

Оксана Гаврилів – кандидат філологічних наук, доцент Віденський університет, Австрія – «Діалект, як туристична атракція (на прикладі віденського та львівського діалекту)».

Андрій Сова – доктор історичних наук, професор, доцент кафедри олімпійської освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – «Розвиток пішого туризму в Галичині: досвід Степана Гайдучка».

Барбара Квак – студентка спеціальності «Психологія» Коледж бізнесу – Національний Луїський університет, Польща – «Значення оптики та візуального сприйняття у формуванні іміджу готелю».

Оля Федорів – менеджер з туризму та маркетингу – «Розвиток освітньо-пізнавального туризму на території ведмежого притулку «Домажир».

Анастасія Колосовська – освітній координатор ТОВ «Ведмежий притулок – Домажир», с. Жорниська, Яворівський район – «Робота закладів готельно-ресторанного бізнесу міста Львова під час воєнного стану».

Михайло Шевелюк – голова ради стейкхолдерів кафедри готельно-ресторанного бізнесу – «Впровадження штучного інтелекту в готельній індустрії на прикладі Польщі».

Беата Броварчик – Викладач Соціально-економічного університету у м. Гданськ, Польща – «Концептуальний підхід розвитку вуличної їжі (на прикладі етно-кафе «Вуглянча»).

Андрій Німець – співвласник ресторану «Бойківська гостина», аспірант кафедри готельно-ресторанного бізнесу – «Інклюзивність у сфері гостинності».

Ольга Михайлова – керівниця компанії «Profi Club» – «Антибактеріальні властивості водних розчинів із хрону звичайного у харчовій безпеці та промисловості».

Іван Гілецький – фахівець із розробки та впровадження систем безпеки харчової продукції HACCP, аспірант кафедри готельно-ресторанного бізнесу – «Застосування функціональних продуктів у харчуванні спеціального призначення».

Остап Млинко – аспірант спеціальності «Готельно-ресторанна справа» Львівського державного університету фізичної культури – «Екологічність як невід’ємний елемент у готельно-ресторанному сервісі».

Юлія Іванюра – керівник проєкту управління персоналом та проектування ресторанів в управлінській компанії Five Forses – «Сучасний стан та перспективи розвитку санаторно-курортного комплексу України».

Михайло Плечь – студент п’ятого курсу (науковий керівник – Уляна Мартинюк, кандидат сільсько-господарських наук, доцент кафедри туризму Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького – «Азійська кухня як драйвер нових трендів у світовому ресторанному бізнесі».

Олеся Пащенко – студентка кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій (науковий керівник – Олена Соколовська, кандидат технічних наук, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу та харчових технологій, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна) – «Товарознавча характеристика якості меду».

Роман Філь – студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» (науковий керівник: Мар’яна Хромова, кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського).

Впродовж роботи конференції тривала Кенді-дегустація від золотої призерки Всесвітньої кулінарної олімпіади-2024, доцента кафедри готельно-ресторанного бізнесу, кандидата технічних наук Орисі Іжевської.

Підводячи підсумок, відмічено, що конференція, яка відбулася в університеті, є незамінною платформою для обміну досвідом, ідеями, навчання та отримання нових практичних навичок, які дозволяють викладачам та науковцям розвиватися. А ще – це гарна нагода закохати людей у своє місто та в свій край.

Перший день V Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності» у якій взяли участь понад 200 учасників із різних куточків України, Польщі, Бразилії, Великобританії та Австрії, завершився на позитивних нотах.

Усі учасники конференції отримали іменні сертифікати та неоціненний досвід, практичні поради від провідних науковців, менеджерів, рестораторів щодо функціонування сфери готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.

25-го жовтня відбувся другий день V Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасні тенденції розвитку індустрії гостинності». Відповідно заздалегідь запропонованої Програми, в лабораторії харчових та ресторанних технологій Центру професійної освіти Боско (директор – отець Андрій Боднар) відбувся майстер-клас.

Майстер-клас розпочали, як годиться в украінській родині, із спільної молитви та благословення отця Петра Васьківа – заступника директора з виховної роботи Центру професійної освіти Боско.

Цей день був не менш насиченим, пізнавальним, щедрим на емоції та знання завдяки майстер-класу по вивченню темперувальних властивостей шоколадних мас на прикладі виготовлення складного шоколадного декору від золотої призерки Кулінарної олімпіади-2024 Орисі Іжевської – доцентки кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського.

Орися Іжевська фахово, на високому професійному рівні розповіла учасникам майстер-класу: товарознавчу характеристику шоколаду, особливості технології приготування, способи зберігання та звісно контроль якості й безпечності даного продукту та цікаво, пізнавально, науково провела майстер-клас.

У майстер-класі активну участь узяли студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» Аліка Карпюк та Марія Саврун, які на власному прикладі презентували квітку із шоколаду, під чітким керівництвом володарки Гран-прі Орисі Іжевської.

Учасниками були колеги із Національного університету імені Івана Франка, кафедра туризму, Андрій Манько та із Сумського національного аграрного університету, доктор технічних наук, професор Марина Самілик, представники ресторанного бізнесу Назар Стражник та Юлія Іванюра, а також академічна спільнота Навчального центру Боско, під керівництвом заступниці директора, пані Марії Боднар, разом із студентами навчального центру та колектив кафедри готельно-ресторанного бізнесу ЛДУФК імені Івана Боберського та студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа».

І ось результат! Квітка з шоколаду, яка милує око, піднімає настрій, створює позитивні емоції… І це усе можна зробити своїми руками – в цьому ми переконались і навчались на даному майстер-класі.

Хочемо висловити щиру подяку Навчальному центру Боско за співпрацю в рамках академічної мобільності та можливість проведення майстер-класу, зокрема директору центру – отцю Андрію Боднар, заступнику директора з навчальної роботи Марії Боднар, викладачам та студентам, які доєднались.

Особлива подяка завідувачці, професору нашої кафедри, доктору наук Марії Пасці за чудову організацію конференції на дуже високому рівні. Особлива подяка володарці Гран-прі, доценту кафедри Орисі Іжевській за проведення майстер-класу. Дякуємо ректору Ярославу Свищу та ректорату нашого Університету за постійну підтримку у організації та роботі конференції! Усім учасникам за активну участь!

До нових зустрічей! Все буде Україна!
Переможемо!

Прокрутити вгору