У Львові 8-го липня розпочинається Кубок України з водного поло серед жіночих команд

На водному майданчику басейну Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України (басейн СКА, вул. Клепарівська, 39а) у Львові в понеділок, 8-го липня, стартує розіграш Кубка України 2024 року з водного поло серед жіночих команд. За почесний трофей вестимуть боротьбу чотири команди, серед них й львівське «Динамо-Амазонки», в складі якої грає низка студенток, магістранток і випускниць кафедри водних та неолімпійських видів спорту (завідувач – професор Олег Сидорко) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Розіграш Кубка України 2024 року з водного поло серед жіночих команд триватиме впродовж трьох днів – з 8-го по 10-те липня. За престижні нагороди вестимуть боротьбу чотири команди – «Динамо-Амазонки» Львів, Збірна Києва, Збірна Донецької області та Збірна Харківської області.

Впродовж перших двох днів, 8-го і 9-го липня, команди зіграють турнір в одне коло, за підсумками якого два кращі колективи в заключний день, 10-го липня, в очному протистоянні і визначать володаря Кубка України 2024 року. А команди, що на груповому етапі стануть третьою і четвертою, зіграють між собою поєдинок за підсумкове третє місце.

Зазначимо, що в разі нічиєї в ігровий час у стикових матчах (фінал та гра за третє місце), переможця визначатимуть у серії післяматчевих пенальті (п’ятиметрових кидків) – кожна команда виконуватиме по п’ять спроб. В разі рівності у регламентованих п’яти кидках, команди виконуватимуть по одному пенальті, доки одна заб’є, а друга припуститься помилки.

Нагадаємо, львівське «Динамо-Амазонки», яке тренує тренерський дует у складі випускників ЛДУФК імені Івана Боберського – Євген Скиба та Олександр Булатов, на початку червня вдруге поспіль завоювало титул чемпіона України, вигравши Суперлігу сезону-2023/2024. Тож тепер «синьо-білі» намагатимуться оформити чемпіонський «дубль» – покласти золоті медалі в Кубок України.

Додамо, що вхід на матчі Кубка України для вболівальників – вільний. А перипетії усіх восьми поєдинків можна буде дивитися в прямому ефірі на Ютуб-каналі Федерації водного поло України.

ВОДНЕ ПОЛО. ЖІНКИ. КУБОК УКРАЇНИ2024

8 – 10 липня. Львів. Басейн СКА

РОЗКЛАД МАТЧІВ

 

ГРУПОВИЙ ЕТАП

1-й тур

8 липня (понеділок)

16:00
«Динамо-Амазонки» Львів – Збірна Харківської обл.

17:15
Збірна Києва – Збірна Донецької обл.

 

2-й тур

9 липня (вівторок, ранкова програма)

10:00
«Динамо-Амазонки» Львів – Збірна Донецької обл.

11:15
Збірна Харківської обл. – Збірна Києва

 

3-й тур

9 липня (вівторок, вечірня програма)

16:00
«Динамо-Амазонки» Львів – Збірна Києва

17:15
Збірна Донецької обл. – Збірна Харківської обл.

 

СТИКОВІ МАТЧІ

10 липня (середа)

10:00
Матч за 3-тє – 4-те місце

11:15
Фінал

12:45
Нагородження переможців

Прокрутити вгору