У матчі 12-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 «Карпати» Мирона Маркевича вдома зіграли внічию з «Прикарпаттям» з Івано-Франківська

У поєдинку чергового, 12-го туру попереднього етапу чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в домашній грі на полі стадіону «Україна» з рахунком 3:3 розійшлися миром у галицькому дербі проти івано-франківського «Прикарпаття». Цікаво, що незважаючи на втрату двох залікових пунктів, «зелено-білі» у турнірній таблиці не тільки зберегли свою позицію беззаперечного лідера, а й збільшили відрив від найближчого переслідувача, «Ниви» з Бузової, до восьми очок.

«Карпати» (Львів) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 3:3 (2:2)

15 жовтня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 12:00.
Похмуро, місцями дощ. Температура +11˚C

Арбітр – Єгор Кєвліч (Кропивницький).

Асистенти арбітра: Сергій Удовенко, Ярослав Пилипенко (обидва – Кропивницький).

Четвертий арбітр – Тарас Козак (Львівська обл.).

Спостерігач арбітражу – Михайло Родіоненко (Київська обл.).

«КАРПАТИ»: Кожухар, Мизюк, Порох, Сухар, Полегенько, Чех, Рябов (Демченко, 58), Костенко (Равлик, 76), Підлепенець, Чачуа, Іґор Невес (Крістіан Ноту, 58).

Запасні: Ільющенков, Саків, Векляк, Романюк, Едуардо, Клименко, Шах, Картушов.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

«ПРИКАРПАТТЯ»: Герич, Демків, Швець, Француз, Шинкаренко, Сьомка (Радульський, 46), Соловйов, Цюцюра (Бучакчийський, 68), Рудюк (Попчук, 90+6), Хома (Титов, 88), Геник (Михальчук, 46).

Запасні: Бобинець, Дмитрук, Романов.

Головний тренер – Олег Рипан.

Голи: Підлепенець (10), Сухар (12), Демченко (59) – Хома (9, 55), Цюцюра (32, пен.).

Попередження: Сухар (72), Чех (89), Порох (90+6) – Сьомка (14), Рудюк (22), Швець (29), Радульський (65).

Карпатівці розпочали поєдинок активніше, але рахунок у матчі відкрили саме гості. На дев’ятій хвилині зустрічі Андрій Хома опинився на ударній позиції та влучно пробив – 0:1. Втім, уже через хвилину «леви» зрівняли рахунок. Артур Рябов віддав передачу на Євгена Підлепенця, який майстерно розібрався із захисниками «Прикарпаття» у штрафному майданчику та завдав точного удару – 1:1. А ще через дві хвилини львів’яни вийшли вперед. Ян Костенко асистував Тимофію Сухарю, котрий наважився на дальній удар з-за меж штрафного майданчика – 2:1. Зазначимо, що це дебютний гол Тимофія у зелено-білій футболці.

Після того, як рахунок став 2:1 на користь «Карпат», львів’яни продовжували володіти ініціативою. Натомість гості діяли на контратаках. Одна із них зрештою принесла «Прикарпаттю» бажаний результат. Удар Володимира Рудюка у штрафному майданчику рукою заблокував Артур Рябов – арбітр Єгор Кєвліч без найменших вагань вказав на позначку. Пенальті взявся виконувати Василь Цюцюра і реалізував його – 2:2. Саме за такого рахунку суперники пішли до роздягалень на перепочинок.

Другий тайм розпочався за схожим сценарієм з першою половиною зустрічі. Карпатівці атакували і тиснули на ворота суперників, але відзначитися зуміли гості. Андрій Хома на 55-й хвилині наважився на удар з-за меж штрафного майданчика – 2:3. Однак вже через чотири хвилини підопічні Мирона Маркевича відновили паритет. Євген Підлепенець виконав простріл на дальню стійку, де наодинці опинився Єгор Демченко. Хавбек, який тільки хвилину тому вийшов на заміну замість Артура Рябова, у дотик потужним ударом під поперечку відправив м’яч у сітку – 3:3.

Після того, як рахунок став 3:3, команди продовжували атакувати та грати в атакувальний футбол – і господарі, і гості прагнули здобути три пункти. Зокрема, «Карпати» вперед міг виводити Крістіан Ноту, проте його удар парирував кіпер гостей Роман Герич. До останніх секунд матчу львів’яни намагалися вирвати перемогу, однак більше голів у цьому поєдинку не забивали.

У наступному турі «Карпати» гратимуть на виїзді проти «Ниви» з Бузової. Матч відбудеться у суботу, 21-го жовтня. Початок гри – о 12:30. Після вчорашнього поєдинку «леви» продовжують очолювати турнірну таблицю, маючи у своєму активі 30 очок. Найближчий переслідувач – таж таки «Нива» з Бузової – відстає від команди Мирона Маркевича на вісім балів.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 12й ТУР

13 жовтня (п’ятниця)

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – 1:1
Голи: Галенков (10) – Ліповуз (63).

 

14 жовтня (субота)

«Хуст» – «Буковина» (Чернівці) – 1:2
Голи: Мердєєв (86) – Бодня (65), Палагнюк (70).

«Нива» (Тернопіль) – «Нива» (Бузова) – 2:0
Голи: Різник (58), Галадей (66).

 

15 жовтня (неділя)

«Карпати» (Львів) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – 3:3
Голи: Підлепенець (10), Сухар (12), Демченко (59) – Хома (9, 55), Цюцюра (32, пен.).

«Поділля» (Хмельницький) – «Металіст» (Харків) – 1:0
Гол: Назарчук (83).

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 12го ТУРУ

Прокрутити вгору