У матчі 7-го туру футбольної Першої ліги-2023/2024 «Карпати» Мирона Маркевича у Волочиську обіграли місцевий «Агробізнес»

У матчі сьомого туру чемпіонату України з футболу серед клубів Першої ліги сезону-2023/2024 львівські «Карпати», головним тренером яких є один з найавторитетніших вітчизняних фахівців Мирон Маркевич – випускник та Почесний професор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, в гостьовій грі на полі стадіону «Юність» у Волочиську Хмельницької області з рахунком 1:0 обіграли тамтешній «Агробізнес, головним тренером якого є Олександр Чижевський, який вищу освіту також здобув у стінах нашого вишу. Ця перемога дозволила «зелено-білим» не тільки зберегти одноособове лідерство в турнірній таблиці групи «А», а й збільшити відрив від переслідувачів.

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Карпати» (Львів) – 0:1 (0:1)

9 вересня. Волочиськ. Стадіон «Юність». Початок – 16:00

Арбітр – Ігор Сташук (Чернігів).

Асистенти арбітра: Микола Близнюк (Харків), Володимир Журибіда (Луцьк).

Четвертий арбітр – Олег Когут (Тернопіль).

Спостерігач арбітражу – Ігор Овчар (Івано-Франківськ).

«АГРОБІЗНЕС»: Попович, Бариляк, Білий, Заєць (Грицак, 66), Лень (Квасний, 88), Теплий, Толочко (Тишинінов, 75), Гаврушко (Тяпкін, 88), Галенков (Свистун, 66), Волков, Кузьмин.

Запасні: Хмеловський, Мінчев, Мячин, Даценко, Гудзінський, Зоренко.

Головний тренер – Олександр Чижевський.

«КАРПАТИ»: Кожухар, Мизюк, Порох, Сухар, Полегенько, Рябов (Демченко, 61), Клименко, Костенко (Романюк, 68), Равлик (Картушов, 89), Іґор Невес (Крістіан, 61).

Запасні: Ільющенков, Векляк, Едуардо, Матвєєв, Сидун.

Головний тренер – Мирон Маркевич.

Гол: Полегенько (41, пен.).

Нереалізований пенальті: Іґор Невес (43, воротар).

Попередження: Заєць (38), Білий (39), Толочко (51), Лень (73) – Рябов (13), Клименко (59), Романюк (72).

Тренери обох команд провели мінімальні перестановки у порівнянні з попереднім туром. Зокрема, замість Владислава Бабогла, викликаного у національну збірну Молдови, у центрі захисту «Карпат» вийшов Олександр Мизюк. В основу також повернувся Владислав Клименко, відтак, Амбросій Чачуа змістився вище на позицію Єгора Демченка. А справа на фланзі вийшов Віталій Равлик, який номінально замінив Єгора Картушова. «Агробізнес» провів лише одну зміну – в основний склад повернувся дискваліфікований раніше Іван Гаврушко.

На стартових хвилинах «зелено-білі» більше контролювали м’яч, проте першими забити могли господарі. Олег Лень виконав навіс з лівого флангу – м’яч влучив у поперечку. Львів’яни відповіли через кілька хвилин. Ян Костенко вивів на ударну позицію Клименка. Хавбек пробив з лінії штрафного майданчика – поруч зі стійкою. Невдовзі ще один момент виник у «Агробізнесу». Денис Галенков навісив з правого флангу точно на голову Роману Кузьмину, проте гравець господарів пробив над поперечкою.

Кінцівку першого тайму «Карпати» провели в атаці. Спершу Павло Полегенько віддав довгу передачу на Амбросія Чачуа, який перекидав воротаря – м’яч пролетів поруч зі стійкою. Через кілька хвилин Руслан Бариляк порушив правила проти Костенка у штрафному майданчику – рефері призначив пенальті. До позначки підійшов Полегенько і влучно пробив у кут – 0:1. А вже у наступній атаці арбітр вдруге зафіксував фол у володіннях Андрія Поповича. Цього разу Гаврушко збив Чачуа. Однак цього разу пенальті взявся виконувати Іґор Невес і Попович парирував удар.

Підопічні Олександра Чижевського активно розпочали другий тайм. Господарі більше контролювали м’яч, утім воротам Андрія Кожухаря особливо не загрожували. У «Карпат» непогано головою бив Чачуа, який скористався навісом з правого флангу. Пізніше здалеку стріляв Єгор Демченко – м’ячем заволодів Попович. Після цього шанс був у Крістіана, але і цього разу бразилець пробив неточно.

Середина другого тайму запам’яталася величезною кількістю фолів і, відповідно, жовтими картками. «Карпатам» вдалося відтіснити суперника від власних володінь, тож гра точилася неподалік штрафного майданчика «Агробізнесу». Підопічні Мирона Маркевича виконали кілька стандартів, але роботи у Поповича було небагато. До завершення поєдинку «Агробізнес» так і не зумів створити момент, який би врятував команду Олександра Чижевського від поразки.

Перемога дозволила «Карпатам» закріпитися на вершині турнірної таблиці групи «А» із 19 очками. Від найближчого переслідувача, «Ниви» з Бузової, «зелено-білі» удвічі збільшили відрив – з двох очок до чотирьох. У волочиської команди залишилося 9 пунктів.

Додамо, що у наступному, восьмому турі «зелено-білі леви» прийматимуть вдома «Поділля» з Хмельницького. Поєдинок відбудеться у п’ятницю, 15-го вересня. Стартовий свисток арбітра на стадіоні «Україна» пролунає о 16:30.

ФУТБОЛ. ПЕРША ЛІГА СЕЗОНУ2023/2024. ГРУПА «А». 7й ТУР

9 вересня (субота)

«Епіцентр» (Кам’янець-Подільський) – «Буковина» (Чернівці) – 2:1
Голи: Бендера (40), Гірний (75, пен.) – Фарасєєнко (60).

«Агробізнес» (Волочиськ) – «Карпати» (Львів) – 0:1
Гол: Полегенько (41, пен.).

 

10 вересня (неділя)

«Нива» (Бузова) – ФК «Хуст» – 2:2
Голи: Паламар (59), Тименко (82) – Станкович (22), Борисенко (67).

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Тернопіль) – 2:0
Голи: Цибульник (27), Назарчук (39).

 

Матч «Металіст» (Харків) – «Прикарпаття» (Івано-Франківськ)
перенесено на 11-е жовтня

 

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ПІСЛЯ 7го ТУРУ

Прокрутити вгору