У матчі шостого туру УПЛ сезону-2024/2025 футболісти львівських «Карпат» на «Арені Львів» поступилися донецькому «Шахтарю»

У формально гостьовому поєдинку шостого туру чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2024/2025 львівські «Карпати», в складі яких грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, напередодні, 14-го вересня, на полі стадіону «Арена Львів» зіграли проти чинного чемпіона України – донецького «Шахтаря», який у найближчу середу, 18-го вересня, стартує в груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА сезону-2024/2025.

«Шахтар» (Донецьк) – «Карпати» (Львів) – 5:2 (4:1)

14 вересня. Львів. Стадіон «Арена Львів». Початок – 18:00. Температура +22°C. Місцями дощ. 1319 глядачів

Арбітр – Андрій Коваленко (Полтава).

Асистенти арбітра: Володимир Думенко, Ярослав Поважний (обидва – Харків).

Четвертий арбітр – Дмитро Кубряк (Одеса).

Спостерігач арбітражу – Сергій Задіран (Дніпро).

Арбітр VAR – Володимир Новохатній (Черкаси).

Асистент арбітра VAR – Руслан Єрмоленко (Чернігів).

Спостерігач арбітражу VAR – Михайло Овчар (Калуш).

«ШАХТАР»: Різник, Тобіас, Бондар, Франьїч, Педро Енріке, Криськів (Степаненко, 56), Бондаренко, Судаков (Марлон, 81), Зубков (Педріньйо, 56), Сікан (Траоре, 66), Кевін (Егіналду, 66).

Запасні: Фесюн, Швед, Азаров, Грам, Конопля, Невертон, Фарина.

Головний тренер – Маріно Пушич.

«КАРПАТИ»: Кемкін, Саків, Бабогло, Адамюк, Мірошніченко, Альварес, Підлепенець (Стеніо, 46), Чачуа (Рябов, 88), Бруніньйо (Шах, 46), Костенко (Ю. Тлумак, 75), Устименко (Іґор Невес, 56).

Запасні: Кінарейкін, Кузик, Клименко, Векляк, Полегенько, Жан Педрозу.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

Голи: Зубков (21), Бондаренко (29, 39, 65), Сікан (42) – Підлепенець (24), Чачуа (83).

Попередження: Криськів (28), Педро Енріке (64), Кевін (66) – Мірошніченко (90+2).

На старті поєдинку карпатівці заволоділи м’ячем. На третій хвилині Пабло Альварес заробив небезпечний штрафний удар поблизу воріт «Шахтаря». До виконання стандарту підійшов Денис Мірошніченко. Правий фулбек «зелено-білих» завдав прямого удару, а Дмитро Різник парирував постріл. Першим на добиванні виявився Володимир Адамюк, але кіпер «гірників» врятував свою команду від пропущеного голу, перевівши м’яч на кутовий.

Згодом «Шахтар» додав агресії в атаці та на 11-й хвилині створив небезпечний момент. Георгій Судаков увірвався у воротарський майданчик, зблизився з Олександром Кемкіним і пробив з гострого кута – м’яч влучив у стійку. Невдовзі на ударній позиції опинився Артем Бондаренко, який атакував з протилежного флангу – Кемкін відвів загрозу. А на 21-й хвилині «Шахтар» відкрив рахунок: Кевін перевів м’яч праворуч на Олександра Зубкова, який сміливо пішов на Тараса Саківа та Володимира Адамюка і потужно пробив з гострого кута під поперечку – 1:0.

Відповідь «Карпат» була миттєвою. Денис Мірошніченко навісив від кутового прапорця, м’яч відскочив до Євгена Підлепенця, який найкраще зорієнтувався серед усіх футболістів у штрафному і впритул розстріляв ворота – 1:1. Однак невдовзі своїм шансом скористався «Шахтар». Цього разу Зубков виступив у ролі асистента – Бондаренко отримав передачу від партнера і вразив ціль – 2:1.

Під завісу тайму «гірники» забили ще раз. Дмитро Криськів відпасував Бондаренку, а той знайшов нагоду пробити в оточенні гравців «Карпат». М’яч рикошетом від Амбросія Чачуа залетів у кут воріт – 3:1. А через три хвилини донеччани забили ще раз. Вінісіус Тобіас навісив з правого флангу на голову Данилу Сікану, а той головою спрямував м’яч у сітку. 4:1 на користь команди Маріно Пушич – за такого рахунку суперники пішли на перепочинок.

Львів’яни активно розпочали другу половину зустрічі, але конвертувати свою перевагу в небезпечні моменти не змогли. Натомість «гірники» гостро контратакували. Один із таких швидких випадів ледь не завершився взяттям воріт, проте Кевіну не вистачило влучності на завершальній стадії. На 65-й хвилині «Шахтар» збільшив перевагу до чотирьох голів – 5:1. Судаков вивів Бондаренка віч-на-віч з голкіпером і той оформив хет-трик.

«Карпати» почали діяти розкутіше та організували кілька випадів на ворота «гірників». Удар Іґора Невеса заблокували захисники, а постріл Чачуа пролетів над поперечкою. Пізніше головою бив Владислав Бабогло, та Різник виявився готовим до цього удару. Проте на 83-й хвилині «зелено-білі» були винагороджені за наполегливість. Артур Шах прорвався правим флангом і викотив м’яч під удар Чачуа, котрий не залишив шансів голкіперу – 5:2.

В активі «Карпат» залишається п’ять очок і проміжна дванадцята позиція в турнірній таблиці. Додамо, що у наступному, сьому турі підопічні Владислава Лупашка гостюватимуть в Одесі. Матч проти тамтешнього «Чорноморця» на зеленому полі однойменного стадіону відбудеться у суботу, 21-го вересня. Стартовий свисток протистояння пролунає о 13:00.

Прокрутити вгору