У матчі сьомого туру УПЛ сезону-2024/2025 футболісти львівських «Карпат» в Одесі обіграли «Чорноморець»

У гостьовому поєдинку сьомого туру чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2024/2025 львівські «Карпати», в складі яких грає низка студентів і випускників кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, сьогодні, 21-го вересня, в Одесі зіграли проти тамтешнього «Чорноморця». Гра видалася непростою для обох команд, але в підсумку, забивши гол зі штрафного в другому таймі, перемогу з мінімальним рахунком 1:0 здобули «зелено-білі».

«Чорноморець» (Одеса) – «Карпати» (Львів) – 0:1 (0:0)

21 вересня. Одеса. Стадіон «Чорноморець». Початок – 13:00. Сонячно. Температура +25°C. Без глядачів

Арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро).

Асистенти арбітра: Максим Чос (Київська обл.), Денис Марченко (Чернігів).

Четвертий арбітр – Євген Цибулько (Черкаська обл.).

Спостерігач арбітражу – Анатолій Абдула (Харків).

Арбітр VAR – Микола Балакін (Київська обл.).

Асистент арбітра VAR – Артем Михайлюк (Житомир).

Спостерігач арбітражу VAR – Олег Плужник (Харків).

«ЧОРНОМОРЕЦЬ»: Рудько, Бутко, Скиба, Кисіль, Удод, Лацабідзе (Сігеєв, 63), Білошевський, Габелок (Пшеничнюк, 75), Кайо Гомес (Жоао Нето, 63), Петряк (Янаков, 62), Хобленко (Попов, 63).

Запасні: Вічний, Лотоцький, Єрмаков, Савченко, Васильєв, Жаржу, Шевцов.

Головний тренер – Олександр Бабич.

«КАРПАТИ»: Кемкін, Саків, Бабогло, Адамюк, Мірошніченко, Альварес, Очеретько (Жан Педрозу, 66), Чачуа (Клименко, 77), Бруніньйо (Шах, 59), Стеніо (Підлепенець, 66), Іґор Невес (Устименко, 77).

Запасні: Кінарейкін, Тлумак Ю., Рябов, Кузик, Векляк, Костенко, Полегенько.

Головний тренер – Владислав Лупашко.

Гол: Саків (52).

Попередження: Удод (18), Петряк (34), Сігеєв (70), Пшеничнюк (84) – Адамюк (53), Кемкін (89).

Вилучення: Адамюк (64, друге попередження).

«Карпати» втратили чудову нагоду відкрити рахунок вже на шостій хвилині протистояння. Тарас Саків навісив з лівого флангу, м’яч перелетів усіх футболістів, котрі перебували у штрафному майданчику і потрапив до Стеніо, який залишився наодинці на дальній стійці. Проте бразилець з вигідної позиції пробив над воротами.

На 12-й хвилині Денис Мірошніченко перехопив передачу голкіпера, обігрався у стінку з Пабло Альваресом і вистрілив здалеку. Артур Рудько не одразу зафіксував м’яч у руках і той викотився за лицьову лінію. Утім подальше виконання кутового не принесло бажаної гостроти у володіннях «Чорноморця».

Наприкінці тайму Бруніньйо взяв ініціативу на себе, пройшов кількох суперників і опинився на газоні неподалік штрафного майданчика після контакту з суперником. Удар Мірошніченка зі штрафного виявився неточним. А вже у наступній атаці на ударній позиції опинився Кайо Гомес, однак пробив поруч зі стійкою.

Другу половину поєдинку «зелено-білі» розпочали дуже активно і домоглися свого. Ярослав Кисіль сфолив проти Амбросія Чачуа на відстані 20-ти метрів перед воротами. Штрафний взявся виконувати Саків. Фулбек гостей у фірмовому стилі лівою ногою перекинув стінку і влучив у нижній кут – 0:1.

На 64-й хвилині «Карпати» залишилися в меншості. Володимир Адамюк поборовся на фланзі з Кирилом Поповим, порушив правила і отримав жовту картку. Для захисника «левів» це попередження стало другим у звітному матчі, тож львівська команда залишилася у чисельній меншості.

Як не дивно, але перевага в одного гравця не сприяла активній грі «Чорноморця» в атаці. Натомість підопічні Владислава Лупашка не притискалися до воріт і вибігали в контратаки. Одна із них завершилася слаломом Євгена Підлепенця і ударом у площину – Рудько парирував м’яч. Згодом Артур Шах опинився на ударній позиції та пробив – круглий пролетів поруч зі стійкою воріт одеситів.

До завершення матчу львів’яни не давали змоги одеситам створити реальну загрозу біля власних воріт і тим самим вперше у поточному сезоні здобули три залікові бали у гостьовому поєдинку. Завдяки перемозі у Південній Пальмірі «зелено-білі» набирають вісім очок та піднімаються вгору у турнірній таблиці.

Додамо, що в наступному, восьмому турі «Карпати» вдома зіграють проти житомирського «Полісся». Матч на стадіоні «Україна» в місті Лева відбудеться у суботу, 28-го вересня. Стартовий свисток арбітра про початок зустрічі пролунає о 18:00.

Прокрутити вгору