У своєму першому матчі УПЛ сезону-2024/2025 футболісти «Руху» в рамках другого туру у Києві розгромили тамтешню «Оболонь»

В гостьовому поєдинку другого туру чемпіонату України з футболу серед клубів УПЛ сезону-2024/2025 львівський «Рух», в складі якого грає низка студентів кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а тренерський штаб сформовано повністю з випускників нашого закладу вищої освіти, на полі «Оболонь-Арени» в Києві зіграв проти столичної «Оболоні». У підсумку, забивши чотири «сухі» м’ячі, «жовто-чорні» здобули впевнену перемогу з рахунком 4:0.

«Оболонь» (Київ) – «Рух» (Львів) – 0:4 (0:1)

11 серпня. Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». Початок – 13:00. Температура +27°C. 1490 глядачів

Арбітр – Ігор Пасхал (Херсон).

Асистенти арбітра: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обидва – Одеса).

Четвертий арбітр – Сергій Задиран (Київська обл.).

Спостерігач арбітражу – Олександр Дердо (Чорноморськ).

Арбітр VAR – Андрій Коваленко (Полтава).

Асистент арбітра VAR – Денис Романов (Дніпро).

Спостерігач арбітражу VAR – Сергій Лисенчук (Київська обл.).

«ОБОЛОНЬ»: Рибка, Мединський, Карась, Дубко, Осман, Мороз, Черненко (Вітенчук, 81), Суханов (Т. Лях, 81), Приймак (Блізніченко, 62), Груша (Лук’янчук, 62), Тарануха.

Головний тренер – Валерій Іващенко.

«РУХ»: Ледвій, Сич, Холод, Дідик, Роман, Підгурський, Притула, Федор, Руніч (Квасниця, 57), Р. Лях (Карабін, 70), Краснопір (Клайвер, 78).

Головний тренер – Віталій Пономарьов.

Голи: Притула (19, пен.), Краснопір (67), Квасниця (88), Клайвер (90).

Попередження: Сич (54).

«Рух» розпочав сезон-2024/2025 у Києві, де в матчі другого туру УПЛ зустрівся з місцевою «Оболонню». Варто зазначити, що з перших хвилин у складі «жовто-чорних» вийшов Ігор Краснопір, який зіграв свою першу офіційну гру за львів’ян. За іронією долі в цій зустрічі суперником «Руху» був його колишній клуб – «Оболонь».

Обидві команди активно розпочали поєдинок і гра проходила фактично без затримок м’яча у центрі поля. Спочатку після розіграшу штрафного Олексій Сич пробивав головою – вище воріт. Схожим моментом відповіла «Оболонь», але Дмитро Ледвій без проблем впорався з ударом головою у виконанні Таранухи. Згодом Віталій Роман та Ростислав Лях розіграли класну комбінацію на лівому фланзі, після чого Лях навісив у центр карного майданчика, де на самоті був Ігор Краснопір та нападник «Руху» не влучив у ворота.

Далі вже «Оболонь» загрожувала воротам львів’ян: удар зі штрафного відбив Ледвій. А на 17-й хвилині Віталій Холод заробив пенальті, який за мить впевнено реалізував Остап Притула, забивши перший гол «жовто-чорних» у новому сезоні. Після цього Лях небезпечно бив здалеку – голкіпер господарів Олександр Рибка спіймав м’яч. «Пивовари» відповіли пострілом Карася в дальній кут, проте м’яч пролетів повз стійку. Наприкінці тайму потужно здалеку бив Денис Підгурський – голкіпер киян парирував і цей удар. Тож на перерву суперники пішли за мінімальної переваги гостей – 0:1.

У другому таймі на полі була рівна, втім на 67-й хвилині «рухівці» подвоїли свою перевагу: Олексій Сич прострілив з правого флангу і Краснопір блискуче розібравшись із захисником відправив м’яч у сітку, забивши перший гол в офіційних матчах за львів’ян. «Оболонь» після цього створила момент зі стандарту: Дубко замикав подачу з кутового, але пробив вище воріт. Тоді як на 87-й хвилині Ярослав Карабін вивів Іллю Квасницю на ударну позицію й форвард «Руху» забив третій гол. А на 90-й хвилині Клайвер втік у контратаку та відзначився дебютним голом за «жовто-чорних» в УПЛ.

У підсумку, розгромна перемога «Руху» у стартовому поєдинку нового сезону з рахунком 4:0. Наступний матч «жовто-чорні» зіграють у найближчу неділю, 18-го серпня, проти ЛНЗ. Стартовий свисток поєдинку у Черкасах пролунає о 15:30.

Прокрутити вгору