Валерію Терету, Анастасію Німець та Юлію і Павла Коростильових за високі спортивні результати на ІІІ Європейських іграх-2023 відзначено державними нагородами

Указом Президента України №565/2023 від 7-го вересня 2023 року «Про відзначення державними нагородами України членів національної збірної команди України на ІІІ Європейських іграх» за досягнення високих спортивних результатів на ІІІ Європейських іграх-2023 у місті Кракові (Республіка Польща), виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України відзначено державними нагородами 18 вітчизняних спортсменів. Серед нагороджених і четверо представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Зокрема, випускника нашого закладу вищої освіти, чемпіона зі стрільби кульової Павла Коростильова нагороджено орденом «За заслуги ІІІ ступеня», а дворазову чемпіонку зі стрільби кульової Юлію Коростильову і чемпіонку зі стрільби кульової Анастасію Німець, які вищу освіту так само здобули у ЛДУФК імені Івана Боберського, а також магістрантку факультету педагогічної освіти нашого Університету, чемпіонку з веслування на байдарках і каное Валерію Терету – орденом «Княгині Ольги ІІІ ступеня».

Вручення державних нагород відбулося 8-го вересня, напередодні Дня фізичної культури і спорту, на зустрічі Президента України Володимира Зеленського з переможцями ІІІ Європейських ігор-2023, на яких збірна України виборола третє загальнокомандне місце.

Вітаючи спортсменів, Глава держави наголосив: велика перемога України складається з перемог у різних сферах, зокрема й спортивні звитяги мають великий уплив.

«Кожного разу, коли підіймається український прапор завдяки вашим перемогам, є відчуття великої поваги й гордості. Я хочу подякувати вам від усіх українців, які мають змогу відчувати це. Тому що прапор підіймається до вершини. Це означає момент перемоги», – сказав Президент.

Володимир Зеленський зазначив, що українські спортсмени слугують взірцем для дітей, які прагнуть на них рівнятися.

«Ви є великим елементом мотивації для української нації і невід’ємною частиною гордості нашої Батьківщини. І обов’язковою частиною тієї загальної великої перемоги, заради якої ми воюємо, працюємо, перемагаємо», – наголосив він.

Як запевнив Президент, Українська держава й надалі підтримуватиме спортсменів і попри численні виклики не залишить спорт поза увагою. «Спорт, фізична культура, фізичне виховання, ваші вихователі, тренерський склад – ви є пріоритетом України», – акцентував він.

Володимир Зеленський побажав українським атлетам перемог на спортивних майданчиках, а всьому народові України – перемоги у війні проти російського агресора.

 

За матеріалами president.gov.ua

 

P.S. Ректорат та увесь колектив ЛДУФК імені Івана Боберського вітають Валерію Терету, Анастасію Німець та Юлію і Павла Коростильових з державними нагородами і щиросердечно бажають їм міцного здоров’я, щастя та підкорення нових спортивних висот, зокрема, завоювання медалей ХХХІІІ літніх Олімпійських ігор в Парижі-2024.

Прокрутити вгору