Важкоатлет Анатолій Горідько – бронзовий призер молодіжного Євро-2023

У столиці Румунії Бухаресті завершився чемпіонат Європи 2023 року з важкої атлетики серед юніорів та молоді – вікова група атлетів U-20 та U-23 відповідно. Бронзовим призером континентального форуму у двоборстві серед молоді став львів’янин Анатолій Горідько (на фото нижче) – випускник Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. А третьокурсник нашого вишу Володимир Марчук у змаганнях юніорів зупинився в кроці від медального подіуму.

На молодіжному Євро-2023 вікової групи U-23 у Бухаресті минулорічний випускник бакалаврату факультету педагогічної освіти нашого Університету Анатолій Горідько, який в поточному році на чемпіонатах України та Європи серед дорослих став чемпіоном і фіналістом відповідно, захищав спортивну честь синьо-жовтого прапора у турнірі вагової категорії до 96 кг. Цікаво, що у змаганнях в обох окремих вправах – ривку та поштовху, де розігрувалися «малі» медалі, він залишився за межами призових трійок. У ривку для Анатолія вдалою виявилася лише одна з трьох спроб. В другому за ліком виході на поміст він зафіксував над головою вагу у 153 кг – цього вистачило лише для п’ятого місця. У поштовху усі три спроби виявилися результативними. Однак підняті 194 кг не принесли нагороди – четверте місце.

Звісно, двічі опинитися поряд з подіумом – прикро. Та у важкій атлетиці головне – результат у сумі двоборства. Адже тільки саме в ньому розігруються медалі на Олімпійських іграх. Так от, на звітному Євро-2023 в столиці Румунії п’ятий результат в ривку та четвертий у поштовху в сумі двоборства (153 + 194 = 347) принесли Анатолію Горідьку бронзову медаль. Зазначимо, що тренерами нашого богатиря є Василь Плюта, Віктор Кінарьов та Сергій Тузяк, які вищу освіту також здобули в стінах ЛДУФК імені Івана Боберського.

Додамо, що чемпіоном Європи-2023 в сумі двоборства став атлет з Німеччини Рафаель Фрідріх – 358 кг (162 + 196). А на «срібну» сходинку медального п’єдесталу пошани зійшов грузин Іраклій Гобеїшвілі, який поступився новоспеченому чемпіону лише одним кілограмом – 157 кг (161 + 196).

Близьким до завоювання бронзової медалі в сумі двоборства на звітному Євро-2023 був і студент третього курсу факультету фізичної культури нашого Університету Володимир Марчук. Уродженець Закарпаття, який цього року став чемпіоном України серед дорослих, в Бухаресті змагався у ваговій категорії до 109 кг турніру юніорів вікової групи U-20. Цікаво, що в окремих вправах він, як і Анатолій Горідько, посів п’яте місце у ривку та четверте в поштовху, піднявши в своїх кращих спробах 155 кг та 192 кг відповідно. Але в сумі двоборства його результат – 347 кг – опинився четвертим.

Додамо, що золоту нагороду у сумі двоборства ваговії категорії до 109 кг завоював богатир з Грузії Георгій Кірвалідзе – 358 кг (165 + 193). Срібним призером став азербайджанець Алі Шукурлу – 355 кг (160 + 195). Трійку призерів доповнив Танер Чаглар з Туреччини – 353 кг (159 + 194).

Прокрутити вгору