Важкоатлети ЛДУФК імені Івана Боберського на чемпіонаті України серед юніорів та молоді завоювали 24 медалі (Фото)

У місті Коломия Івано-Франківської області відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів вікової категорії U-20 та молоді U-23. Хороший «врожай» медалей на звітних змаганнях зібрали студенти, аспіранти та випускники кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. В їхньому активі загалом 24 нагороди – сім золотих, дев’ять срібних та вісім бронзових медалей.

У чемпіонаті України серед молоді вікової категорії U-23 в складі збірної команди Львівської області виступали лише п’ять атлетів – усі представники нашого Університету. Втім, це не завадило важкоатлетам зі столиці Галичини у загальнокомандному заліку з сумою 1237,5 очок впевнено посісти перше місце. Причому своїх найближчих переслідувачів з Волинської області вони випередили аж на 322,5 бали. Трійку найкращих молодіжних дружин замкнули атлети з Донеччини, які поступилися львів’янам рівно 400 очок. До ТОП-6 також увійшли команди Хмельниччини (775 очок), Київської області (675) та міста Києва (587,5).

Найбагатший врожай нагород наша молодь завоювала у ваговій категорії до 67 кг, де спортивну честь Львівщини захищали магістранти кафедри атлетичних видів спорту Володимир Галій та Євген Воронка (на верхньому фото – на подіумі стоять на першій та третій сходинках відповідно). Володимир спершу завоював «срібло» у ривку, а згодом підняв «золоту» вагу в поштовху. Найкращий результат він показав і в сумі двох вправ у двоборстві, тим самим ставши чемпіоном України. Натомість Євген у підсумку повернувся додому, оформивши «бронзовий хет-трик» – став третім у ривку, поштовху та в сумі двоборства.

Двоє магістрантів кафедри атлетичних видів спорту – Орест Романів та Юрій Гондзьо (на фото вище – на подіумі стоять на першій та третій сходинках відповідно) – зійшли на медальний п’єдестал пошани і по завершенні змагань у ваговій категорії до 73 кг. В окремих вправах Орест виграв ривок та став бронзовим призером у поштовху. Втім, відриву, який він мав після першої вправи, вистачило, аби завоювати золоту медаль у сумі двоборства. А Юрій, ставши володарем «срібла» у ривку, в поштовху залишився поза межами призової трійки. Однак в сумі двоборства, завдяки тому, що він мав, як і Орест, запас перед конкурентами після ривка, показав третій результат і, відповідно, був нагороджений бронзовою медаллю.

«Срібний хет-трик» оформив на чемпіонаті України серед молоді Анатолій Горідько (на фото нижче – стоїть на другій сходинці подіуму). Випускник бакалаврату факультету педагогічної освіти показав другий результат як в окремих вправах – ривку і поштовху, так і в сумі двоборства.

У чемпіонаті України серед юніорів вікової категорії U-20 збірна команда Львівської області виступила не так вдало, як молодіжна команда. Набравши 824 очки, галичани замкнули ТОП-5. При цьому збірній Харківської області, яка стала четвертою, вони поступилися тільки чотирма балами. А трійку призерів склали збірні команди Хмельниччини (1605 очок), Донеччини (1445) та Закарпаття (1083,5). Зазначимо, що максимальний успіх в успішний виступ закарпатців зробив студент четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Володимир Марчук. Змагаючись у ваговій категорії до 109 кг, він став чемпіоном у ривку, поштовху та сумі двоборства.

Сім нагород здобули атлети ЛДУФК імені Івана Боберського у складі збірної Львівщини. Зокрема, медальний «хет-трик» оформила студентка другого курсу факультету терапії та реабілітації Анна Кірстюк. Свій виступ на юніорському чемпіонаті України в Коломиї вона розпочала з виграшу золотої медалі в ривку (на фото вище – на найвищій сходинці медального подіуму) у змаганнях юніорок вагової категорії до 81 кг. У другій вправі, в поштовху, Анна показала другий результат. Срібну нагороду Кірстюк завоювала і в сумі двох вправ у двоборстві.

Повний комплект медалей завоював студент кафедри атлетичних видів спорту Олег Щекальов, який захищав спортивну честь Львівської області у змаганнях серед атлетів вагової категорії до 81 кг. Як і Анна Кірстюк, він показав найкращий результат у ривку, ставши в такий спосіб чемпіоном країни в цій справі (на фото нижче – на першій сходинці медального подіуму). У поштовху Олег замкнув призову трійку, завоювавши «бронзу». А срібну медаль йому приніс результат суми двох вправ у двоборстві. Також слід зазначити, у Коломиї Щекальов вперше на офіційних змаганнях виконав норматив майстра спорту, з чим ми його вітаємо.

Одну медаль чемпіонату України серед юніорок виборола Діана Гомель (на фото нижче – разом зі своїм наставником Олександром Товстоногом). Змагаючись у ваговій категорії до 45 кг, студентка першого курсу факультету фізичної культури і спорту показала третій результат у ривку, що дозволило їй завоювати бронзову нагороду. На жаль, і в поштовху, і в сумі двоборства вона залишилася поза межами медального п’єдесталу пошани. Втім, не треба забувати, що від більшості своїх суперниць Діана молодша на один–два, а то й три роки. Тож у неї ще буде не одна нагода здобути нагороди змагань серед юніорок, причому не лише на всеукраїнському рівні, а й на міжнародному.

Близькою до подіуму на турнірі в Коломиї була й студентка четвертого курсу факультету фізичної культури і спорту Валерія Козак, яка на звітному чемпіонаті виступала у складі команди Волинської області. Вона зупинилася за крок до нагород. А її одногрупник Ігор Півторак, змагаючись за збірну Львівщини, тричі (у ривку, у поштовху і в сумі двоборства) замкнув ТОП-5 у змаганнях серед юніорів вагової категорії до 89 кг. П’ятим, але тільки в ривку, у ваговій категорії до 67 кг став першокурсник факультету фізичної культури і спорту Сергій Лишега. Два сьомих місця (у поштовху та в двоборстві) і одне восьме (в ривку) обійняла студентка другого курсу факультету терапії та реабілітації Вікторія Ткаченко, яка виступала у ваговій категорії до 64 кг. А першокурсниця факультету фізичної культури і спорту Олена Черкасова замкнула ТОП-10 у ваговій категорії в ривку і в сумі двоборства та посіла 11-е місце у поштовху.

Прокрутити вгору