Важкоатлети ЛДУФК на Чемпіонаті України-2024 завоювали 12 медалей (Фото)

У Луцьку впродовж шести днів, з 22-го по 27-е квітня поточного року, відбувся Чемпіонат України-2024 з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. Збірна Львівської області в загальнокомандному заліку посеред 19-ти областей і міста Києва, набравши 1732,5 очка, здобула третє командне місце. До медальних здобутків та в цілому вдалого виступу львівських важкоатлетів на звітному головному змаганні року національного рівня долучилися й студенти та випускники кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Повний комплект медалей звітного Чемпіонату України-2024 здобув магістрант факультету фізичної культури і спорту, майстер спорту міжнародного класу Богдан Гоза (на фото вище – на першій сходинці подіуму), який повернувся на поміст після травми. Він здобув «золото» у ривку, «бронзу» у поштовху та «срібло» у сумі двоборства, змагаючись у ваговій категорії понад 109 кг.

Три медалі завоював і студент другого курсу факультету фізичної культури і спорту Олег Щекальов (на фото вище – на третій сходинці подіуму). Змагаючись серед чоловіків у ваговій категорії до 61 кг, він виборов малі бронзові нагороди у ривку та поштовху і зійшов на третю сходинку медального подіуму в сумі двоборства, тим самим оформивши «бронзовий хет-трик».

Аналогічного результату на звітному Чемпіонаті України цьогоріч досягнув і випускник бакалаврату факультету педагогічної освіти Анатолій Горідько (на фото нижче), який виступав серед важкоатлетів вагової категорії до 96 кг.

З трьома нагородами повернулася додому й Анна Кірстюк (на фото нижче – зліва). Студентка другого курсу факультету терапії та реабілітації на звітних змаганнях у Луцьку стала срібною призеркою національного чемпіонату серед жінок, виступаючи у ваговій категорії до 87 кг як в окремих вправах (ривок і поштовх), так і в сумі двоборства.

Випускниця магістратури факультету фізичної культури і спорту Ярина Петрук у дуже драматичній боротьбі та жорсткій конкуренції зупинилася за крок до медалей чемпіонату України серед жінок вагової категорії до 49 кг, посівши в підсумковому протоколі четверту позицію. Зазначимо, що у вирішальній спробі вагу Яриною було піднято, судді її зарахували, але згодом журі скасувало рішення бригади арбітрів за так званий дожим…

П’ятим у ривку та сьомим у сумі двоборства став цьогорічний випускник магістратури нашого закладу вищої освіти та бронзовий призер Всеукраїнської Універсіади–2024 Сергій Богуш, який виступав у ваговій категорії до 81 кг. На шостій позиції в підсумковому протоколі, змагаючись у ваговій категорії до 67 кг, опинився магістрант першого року навчання факультету фізичної культури і спорту Євген Воронка. Сьоме місце у ваговій категорії до 73 кг за нашим першокурсником Сергієм Лишегою.

У змаганнях звітного Чемпіонату України-2024 в Луцьку серед жінок у ваговій категорії до 64 кг студентка другого курсу факультету терапії та реабілітації, цьогорічна призерка Всеукраїнської Універсіади–2024 Вікторія Ткаченко фінішувала на восьмій позиції, також давши залікові очки команді. Восьме, залікове місце у ривку здобув цьогорічний випускник магістратури нашого університету Тарас Кінах, який змагався у найважчій ваговій категорії – понад 109 кг.

Гарні виступи представників нашого закладу вищої освіти дозволили збірній Львівщини, набравши 1732,5 очка, посісти третє місце в загальнокомандному заліку серед збірних 19-ти областей та міста Києва. На першій позиції важкоатлети Хмельницької області (2727,5 очка), а другими стали представники Донецької області (2220 очок).

Додамо, що відповідальними за підготовку наших богатирів до Чемпіонату України-2024 у Луцьку були доценти кафедри атлетичних видів спорту нашого університету Олександр Товстоног (на фото вище – крайній справа) та Олександр Попович.

Прокрутити вгору