«Верес» Юрія Вірта програв запорізькому «Металургу» в першій грі плей-оф за місце у футбольній УПЛ сезону-2023/2024

У суботу, 10-го червня, відбулися перші матчі плей-оф за два перехідні місця у елітному дивізіоні національного футбольного чемпіонату, Українській Прем’єр-лізі, сезону-2023/2024. В одному з них у Львові, на стадіоні «Україна» запорізький «Металург» приймав рівненський «Верес», в складі якого грає група випускників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а головним тренером працює Юрій Вірт, який вищу освіту також здобув у стінах нашого вишу.

«Металург» (Запоріжжя) – «Верес» (Рівне) – 1:0 (1:0)

10 червня. Львів. Стадіон «Україна». Початок – 17:00.

Арбітр – Юрій Іванов (Донецька обл.).

Асистенти арбітра: Віктор Нижник (Вінниця), Олександр Жуков (Харків).

Четвертий арбітр – Володимир Новохатній (Черкаси).

Спостерігач арбітражу – Сергій Задіран (Дніпро).

«МЕТАЛУРГ»: Байдал, Сокол, Басов, Векляк, Польовий, Крапивний, Сейтхалілов (Палюх, 75), Шалфєєв (Дворовенко, 90+3), Сад (Сніжко, 75), Білоцерковець (Могильний, 77), Сидоров.

Головний тренер – Володимир Микитин.

«ВЕРЕС»: Когут, Балан, Маткобожик, Вовченко, Гагун, Кльоц (Лебеденко, 51), Кучеров, Блізніченко, С. Шарай (В. Шарай, 78), Г. Пасіч, Гайдучик (Шестаков, 64).

Головний тренер – Юрій Вірт.

Гол: Сад (29).

Попередження: Шалфєєв (47), Сад (50) – Маткобожик (32), Блізніченко (90+3).

Вилучення: Вовченко (5, фол останньої надії).

У Львові минулої суботи, 10-го червня, відбувся перший футбольний матч плей-оф за право наступного сезону-2023/2024 грати в Українській Прем’єр-лізі. Запорізький «Металург» на легендарному стадіоні «Україна» приймав рівненський «Верес». Нагадаємо, у групі «Чемпіонська» запоріжці посіли четверте місце. Гравці «Металурга» забили у групі 18 голів. Кращим бомбардиром запоріжців у всьому чемпіонаті став Олексій Сидоров – 11 голів. Відзначимо, що «Металург» з 17-го вересня минулого року на своєму полі більше одного голу за матч у Першій лізі не забивав. Водночас «Верес» фінішував 13-им в УПЛ, тож тепер, згідно з Регламентом», змушений відстоювати місце в елітному дивізіоні проти четвертої команди Першої ліги.

Гра розпочалася з моменту, який суттєво вплинув на подальший хід розвитку подій на полі. Вже на п’ятій хвилині гості залишилися у меншості. Олексій Сидоров на швидкості відірвався від Вовченка, який змушений був збивати нападника запорізької команди. Арбітр зустрічі без роздумів показав захиснику «Вереса» червону картку. Зазначимо, що у цьому матчі через дискваліфікацію не брав участь ще один центральний захисник рівненської команди Курко.

У більшості запоріжці стали більше контролювати м’яч, але у заключній третині поля їм помітно не вистачало конструктиву. Перший момент у грі створили гості, але удар Пасіча парирував голкіпер номінальних господарів. Першим на добиванні опинився Блізніченко, але він пробив у Польового. В середині тайму міг забивати Шалфєєв, але він з-за меж штрафної не влучив у площину воріт.

На 29-й хвилині Сидоров віддав на Сада, який з лівої влучно пробив у кут воріт рівнян – 1:0. Хороша швидка атака запоріжців. Після забитого м’яча підопічні Володимира Микитина продовжували атакувати, а гості навпаки, не могли вийти із захисту. Проте, наприкінці першої половини зустрічі могли зрівнювати рахунок саме підопічні Юрія Вірта, але Гайдучик не зміг переграти Назара Байду.

Відразу після перерви гості взяли м’яч під свій контроль, але у заключній третині поля не вистачало останньої передачі. Запоріжці при першій можливості намагалися вибігати у контратаки. Підопічні Володимира Микитина грамотно грали за рахунком. Темп гри у другій половині зустрічі був невисокий. Тож у підсумку, матч завершився мінімальною перемогою господарів. З огляду на перебіг гри, цей результат закономірний, але все вирішиться у середу, 14-го червня, коли у Рівному на полі стадіону «Авангард» відбудеться матч-відповідь. Початок зустрічі – о 13:00.

Додамо, що в іншій парі плей-оф, в селищі Петрове місцевий «Інгулець» (14-е місце в УПЛ) приймав черкаський ЛНЗ – третю команду Першої ліги. Гра завершилася внічию – 1:1. Матч-відповідь у цій парі так само відбудеться у середу, 14-го червня. Однак у Черкасах, на «Черкаси-Арена» стартовий свисток арбітра пролунає о 17:00.

Прокрутити вгору