Відійшла у засвіти Завидівська Наталія Назарівна

Наприкінці минулої доби, 19-го квітня 2024 року, після тривалої багаторічної боротьби з недугою, на 60-му році життя перестало битися серце Завидівської Наталії Назарівни – професорки кафедри теорії та методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, докторки педагогічних наук, Відмінниці освіти України, кандидатки у майстри спорту з художньої гімнастики, яка працювала в нашому закладі вищої освіти впродовж останніх десяти років.

Завидівська Наталія Назарівна народилася 24-го листопада 1964 року в місті Сторожинець Чернівецької області. З раннього дитинства займалася художньою гімнастикою, виконала норматив кандидатки у майстри спорту. А отримавши атестат про середню освіту, в 1982 році поступила на навчання на тренерський факультет Львівського державного, тоді ще інституту, а нині університету фізичної культури імені Івана Боберського, який успішно закінчила в 1986 році.

Впродовж 1990–2014 років працювала на кафедрі фізичного виховання та безпеки життєдіяльності Львівського, тоді ще технікуму, згодом коледжу, а нині інституту банківської справи Національного банку України, де пройшла шлях від викладача до завідувачки кафедри, захистила дві дисертації, отримала вчену ступінь доктора педагогічних наук та вчене звання професорки.

До Alma mater Наталія Назарівна повернулася у 2015 році, обійнявши посаду професорки кафедри теорії та методики фізичної культури. За час роботи в нашому закладі вищої освіти вона проявила себе, як висококваліфікований фахівець – прекрасний педагог-викладач і науковець, справжній професіонал своєї справи, для якого практично немає жодних секретів. Без найменшого перебільшення, вона була чудовим прикладом для молоді, яким саме повинен бути сучасний Педагог!

Напевне гарним доповненням фаховості Наталії Назарівни у роботі та належним нею ставленням до виконання своїх професіональних обов’язків є її державні нагороди та відзнаки: Нагрудний знак Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти України», Почесна грамота Міністерства освіти і науки України, Грамота Львівської обласної державної адміністрації, Почесна грамота Національної академії педагогічних наук.

Не можна не відзначити й людські якості Наталії Назарівни – доброта, порядність, чуйність, готовність прийти на допомогу та дати мудру пораду, поділитися життєвим і професійним досвідом. Вона завжди дуже доброзичливо і коректно ставилася як до колег по роботі, так і до студентів, тим самим заслуживши авторитет та пошану як в одних, так і в других. Але тепер це все в минулому…

Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти, випускники та увесь колектив Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського сумують з приводу смерті Наталії Назарівни та висловлюють щирі співчуття рідним, близьким та друзям покійної. Світла пам’ять про Наталію Назарівну завжди буде в наших серцях.

Вічна пам’ять…

P.S. Парастас відбудеться сьогодні, 20-го квітня, у Капличці при Храмі
Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього УГКЦ (Львів, вулиця Наукова, 19-а).
Початок – о 18:00.

Чин похорону відбудеться завтра, 21-го квітня, в селі Бартатів Городоцького району.
Зі Львова о 12:00 від вищевказаної Каплички для усіх бажаючих буде автобус,
який по завершенні похорону повернеться у Львів

Прокрутити вгору