Вітання Євгену Никодимовичу Приступі з 65-літтям!

Сьогодні, в перший календарний день весни – 1-го березня 2024 року, свій 65-літній ювілей відзначає ще донедавна ректор, а нині професор кафедри теорії та методики фізичної культури Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського і радник ректора нашого вишу – Приступа Євген Никодимович – доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, академік Української академії наук, який усю свою трудову діяльність присвятив розвитку фізичної культури і спорту в Україні.

Вельмишановний Євгене Никодимовичу, з нагоди Вашого ювілею, Ректорат, професорсько-викладацький склад, студенти, аспіранти та увесь колектив закладу вищої освіти висловлюють Вам свої щиросердечні вітання та низько уклінну подяку за багаторічну педагогічно-викладацьку діяльність й наукову роботу та вагомий особистий внесок у розбудову нашого Зоряного Університету!

По закінченні строкової служби в армії, Ви поступили на навчання у Львівський державний, тоді ще інститут, а нині університет фізичної культури, який фактично став для Вас другої домівкою. У ньому Ви пройшли шлях від студента до ректора, захистили кандидатську і докторську дисертації, отримали спочатку вчену ступінь кандидата, а згодом доктора педагогічних наук, почергово Вам було присвоєно звання доцента, професора та академіка.

Впродовж роботи в нашому Університеті Ви обіймали різні посади і на кожній з них завжди вирізнялися своїм професіоналізмом – фахово та ґрунтовно виконували свої функціональні обов’язки і тим самим не словом, а ділом показували молоді, як саме потрібно працювати та служити Вітчизні. При цьому Ви завжди дуже коректно та з великою повагою ставилися як до колег по роботі, так й до студентів, тим самим заслуживши авторитет та повагу як в одних, так і в інших.

Окрема подяка Вам за те, що очолюючи впродовж майже 17 років наш Університет на посаді ректора, Ви опікувалися не тільки величезною кількістю управлінських, адміністративно-господарських та фінансово-економічних питань, а й продовжували ефективно займатися педагогічно-викладацькою діяльністю і науковою роботою та допомагати росту спортивної майстерності наших студентів і випускників, які в значній мірі і завдяки вашій турботі також прославляли Неньку Україну та наш Університет на найпрестижніших змаганнях континентального і планетарного рівнів.

Напевно дуже вагомим підтвердженням Вашої високоефективної роботи на різних ділянках як професійної діяльності, так і громадського життя є велика кількість державних, галузевих та громадських нагород і відзнак: Диплом Національної академії педагогічних наук України «За вагомий внесок у розвиток наукових шкіл у галузі вищої освіти» (2020); Грамота Львівської обласної державної адміністрації (2016); Подяка НОК України (2018); Медаль Національної академії педагогічних наук України «Ушинський К. Д.» (2016); Подяка Комітету Верховної Ради України (2016); Почесна грамота Верховної Ради України (2017); Нагрудний знак МОНУ «За наукові та освітні досягнення» (2015); звання «Заслужений діяч науки і техніки України» (2009); Почесна відзнака Мінсім’їмолодьспорту України (2008); Нагрудний знак Мінсім’їмолодьспорту «Знак Пошани» (2019); Заохочувальна відзнака Міністерства оборони України – медаль «За сприяння Збройним Силам України» (2018); Почесна відзнака Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту (2008); Почесний знак Федерації професійних спілок України «За розвиток соціального партнерства» (2011); Заохочувальна відзнака ФСТ «Динамо» України «За заслуги» (2011); Почесна відзнака ФСТ «Україна» «За заслуги» (2001); Нагрудний знак Студентської спортивної спілки України «Честь і слава» (2017).

Шановний Євгене Никодимовичу, вітаючи Вас з ювілеєм у цей прекрасний перший календарний день весни, але водночас, на превеликий жаль, і в неймовірно складний час для усього українського народу, який ось уже 737-й день веде визвольну війну з москалями, в першу чергу хочемо побажати Вам, зрештою як і нам усім, якомога швидшої, а головне, повної Перемоги над ненависним ворогом-супостатом – аби Збройні Сили України якомога швидше прогнали клятих варварів-московитів з Богом нам даної Святої Землі!

Звісно, традиційно, як годиться на ювілей, бажаємо Вам на довгі роки й міцного-міцного здоров’я, справжньої любові й підтримки у всьому від дружини, рідних і близьких та щирості й поваги від усіх, хто Вас оточує, нових вагомих досягнень у педагогічно-викладацькій діяльності і науковій роботі, а також добра, миру, достатку і процвітання. Нехай кожен день Ваша оселя наповнюється щастям і благополуччям!

Народні філософи стверджують, що ювілей – це сума добрих справ, розуму, порядності, совісті, розуму, веселих днів, друзів, пригод і творчих удач. Тож бажаємо гідно насолоджуватися кожною хвилиною свого життя, на славу відпочивати, передавати свою мудрість і знання наступним поколінням, вірити у свої сили та не переставати мріяти і якомога частіше усіх дивувати.

Бажаємо, аби Вас ще не один десяток років не вважали «антикваром», а Ви не давали для цього найменших приводів – щоб ще був порох у Ваших порохівницях. Що більше, нехай цей ювілей в рази зробить Вас бадьорішим, оптимістичнішим, веселішим та багатшим. Здоров’я Вам богатирського, завзяття невгамовного і удачі безмежної!

Нехай молодість в душі ще гуде, нехай час тікати не поспішає, нехай буде в житті свято та удача велика, нехай буде вічне щастя і радість неземна! Бажаємо, аби доля подарувала Вам ще безліч приводів для радості і щастя! Нехай здійсняться усі Ваші заповітні бажання, а найголовніші цілі впевнено приведуть Вас до успіху і нових вершин! Вірте в себе, вірте в перемогу світла над темінню – і усе обов’язково здійсниться! Благих вістей Вам і ще раз міцного здоров’я!

З роси й води Вам і многая літа, шановний Євгене Никодимовичу!
І нехай Всевишній та Матінка Божа оберігають Вас і Ваших рідних й близьких!

В шістдесят п’ять розквітає життя,
І душа, наче пташка, співає!
І хоч в юність нема вороття,
Та у серці вона оживає!

Хай у житті Вашім завжди буде літо,
А якщо осінь – то тепла й золота!
Нехай у гості їдуть завжди діти,
Хай сміх і радість на подвір’ї не стиха!

Нехай рясні дощі несуть для Вас здоров’я,
Проміння сонячне цілує у вуста!
Нехай онуки зігрівають Вас любов’ю,
Бажаєм довгого й щасливого життя!

Хай нових днів ще буде безліч,
Без ліку щастя і пісень.
Прийміть вітання найщиріші
В цей світлий ювілейний день!

Здоров’я, щастя зичим не на рік,
На все життя бажаєм його щиро.
Щоб радісним і довгим був Ваш вік,
З добром, любов’ю, спокоєм і миром!

Прокрутити вгору