Владислав Максимович – срібний призер юніорського Чемпіонату України-2024 з пляжного волейболу

У Києві завершився Чемпіонат України 2024 року з пляжного волейболу серед юніорів та юніорок віком до 21 року. У змаганнях серед юніорів срібні нагороди завоював дует у складі киянина Ярослава Тимченка та львів’янина Владислава Максимовича – студента першого курсу факультету педагогічної освіти (декан – доцент Мар’ян Островський), який навчається на спортивній спеціалізації волейбол (керівник – доцент Володимир Левків) кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Чемпіонат України 2024 року з пляжного волейболу серед юніорів та юніорок вікової категорії U-21 відбувся у місті Києві з 11-го по 14-е квітня поточного року. За нагороди вели боротьбу 18 дуетів. Команда стриянина Владислава Максимовича (на фото вище справа, №2) і киянина Ярослава Тимченка на шляху до фіналу в непростій боротьбі перемогла в чотирьох матчах поспіль.

Маючи вищий рейтинг від суперників перед початком турніру, дует Максимович / Тимченко розпочав звітні змагання з другого кола. У першій грі Владислав і Ярослав досить легко здолали опір команди Луговий / Скляров, яка представляла Закарпатську область, вигравши два сети з рахунком 21:7 і 21:11. А от друга їхня зустріч, вже у третьому колі, з командою Маринін / Романишин із Рівного, тривала три сети, у кожному з яких напружена боротьба йшла «очко в очко». Перший сет виграли суперники з рахунком 22:20. Однак у двох наступних партіях перемогли Владислав з Ярославом – 21:19 і 15:13.

Не менш напруженим видався третій поєдинок проти дуету Нагорний / Козій, які представляли Рівненську область і місто Київ відповідно. На щастя, нашим гравцям вдалося завершити її на свою користь за два сети з рахунком 21:18 та 21:19 і в такий спосіб вийти у півфінал. Там Владислав і Ярослав знову зустрілися з рівненською командою Маринін / Романишин, яку вони у третьому колі відправили в категорію «лузерів». Цього разу Максимович / Тимченко досить легко здолали суперників у двох сетах – 21:14 і 21:8.

У фінальному матчі Владислав Максимович і Ярослав Тимченко грали проти київського дуету Антон Моісеєв / Віталій Саввін. Старші за віком та більш досвідчені суперники зі столиці показали кращу гру, здобувши перемогу в двох сетах з рахунком 21:15 та 21:12 і стали переможцями змагань та завоювали золоті медалі, залишивши Максимовичу з Тимченко срібні нагороди Чемпіонату України-2024. Додамо, що у матчі за третє місце рівненські волейболісти Маринін і Романишин поступилися з команді Нагорний / Козій (Рівненська область / місто Київ), яка й стала бронзовим призером звітного чемпіонату.

Прокрутити вгору