Володимир Шаран – найкращий тренер 27-го туру футбольної Української Прем’єр-ліги

Українська Прем’єр-ліга, опитавши фахівців, які входять до експертної ради, визначила найкращого тренера 27-го туру футбольного чемпіонату України сезону-2022/2023 серед клубів УПЛ, в більшості клубів якої грають студенти і випускники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, а «Верес», «Рух» та «Минай» тренують Юрій Вірт, Віталій Пономарьов і Володимир Шаран відповідно, які диплом про вищу освіту здобули у стінах нашого вишу.

Рішенням експертної ради Української Прем’єр-ліги, у номінації «Кращий тренер туру» переможцем обрано головного тренера ФК «Минай» Володимира Шарана – випускника кафедри футболу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Нагадаємо, що у 27-му турі ФК «Минай» грав у гостях проти одеського «Чорноморця», який в попередньому, 26-му турі, створив справжню сенсацію, обігравши у драматичному протистоянні на виїзді київське «Динамо» з рахунком 3:2. Втім, це не завадило підопічним Володимира Шарана на зеленому полі стадіону «Чорноморець» в Південній Пальмірі продемонструвати змістовний футбол і в підсумку здобути звитягу з мінімальною перевагою – 1:0.

Після цього успіху ФК «Минай», набравши у 27-ми матчах 29 очок (7 перемог, 8 нічиїх, 12 поразок, м’ячі 20–29), у поточній турнірній таблиці займає 11-е місце, випереджаючи головних конкурентів («Інгулець», «Верес» і «Рух») у боротьбі за право збереження прописки в елітному дивізіоні українського футболу на два пункти.

Наступним суперником футболістів з Минаю, в рамках наступного, 28-го туру, чемпіонату УПЛ-2022/2023 буде «Рух», який після зимової перерви поточного сезону очолює Віталій Пономарьов, який диплом про вищу освіту також здобув у стінах нашого Університету. Західноукраїнське дербі на полі стадіону «Минай» у однойменному селищі поблизу Ужгорода відбудеться вже у найближчий четвер, 25-го травня. Початок зустрічі – о 13:00.

Додамо, що до складу експертної ради УПЛ входять знані в минулому футболісти а нині фахівці – Олег Венглинський, Іван Гецко, Сергій Нагорняк, Олександр Сопко, Олег Федорчук, Анатолій Чанцев, Ігор Шуховцев, Ігор Яворський та Степан Юрчишин – легендарний нападник львівських «Карпат», який вищу освіту здобув у стінах Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Прокрутити вгору