Всеукраїнська науково-практична студентська конференція з ерготерапії

На початку березня у Львові відбулася Перша Всеукраїнська науково-практична студентська конференція з ерготерапії «Ерготерапія – професія майбутнього», яку організували Українське товариство ерготерапевтів спільно з кафедрою фізичної терапії та ерготерапії Українського католицького університету.

У роботі конференції взяли участь фахівці-ерготерапевти, фізичні терапевти, фахівці мови і мовлення, студенти та представники громадських організацій з 15-ти областей України. Упродовж двох днів 32 експерти з України, Великої Британії та США представили доповіді, провели професійні майстер-класи та презентації клінічних випадків.

Робота конференції була насичена дискусіями та обговоренням, спілкуванням з пацієнтами та експертами. Студенти – майбутні ерготерапевти мали можливість отримати професійні поради та почути про цінний досвід експертів-фахівців.

Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського на конференції представили студенти-магістранти факультету терапії та реабілітації. Студентка п’ятого курсу Софія Вербовицька виступила з доповіддю на тему «Роль ерготерапевта у процесі нормалізації сексуальності після травми спинного мозку» (науковий керівник – доцент Ганна Гула), студентка шостого курсу Олександра Нацюк – з доповіддю «Тест з чайником (Kettle Test) як інструмент оцінювання когнітивного функціонування в контексті виконання заняттєвої активності» (науковий керівник – доцент Ольга Бас) та студентка цієї ж групи Оля Шкірпан – з доповіддю «Роль ерготерапевта у роботі мультидисциплінарної реабілітаційної команди при травмі спинного мозку» (науковий керівник – доцент Богдан Крук).

Доповіді були з інтересом заслухані авдиторією та схвалені фахівцями-експертами, після виступу було багато запитань за змістом доповідей, активна дискусія та обговорення.

Через повномасштабну війну росії проти України невпинно зростає число потребуючих реабілітації та допомоги ерготерапевтів. Участь студентів факультету терапії та реабілітації ЛДУФК у таких подіях як студентські конференції, допомагає підвищувати рівень знань та мотивацію до навчання і дозволить стати висококласними фахівцями.

Прокрутити вгору