Ярослав Михалюк – бронзовий призер молодіжного чемпіонату світу-2024 з боротьби самбо

У місті Ларнака, що на Кіпрі, впродовж чотирьох днів, з 10-го по 13-те жовтня поточного року, тривали баталії молодіжного чемпіонату світу-2024 з боротьби самбо. Загалом планетарний форум зібрав майже 600 учасників із понад трьох десятків країн з усіх куточків світу. У складі збірної команди України спортивну честь синьо-жовтого прапора захищали й двоє студентів кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доктор педагогічних наук, доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

У ваговій категорії до 79 кг боровся студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту Максим Луцик, який у стартовій сутичці переміг представника Киргизстану Іскандера Нурмагомедова з перевагою у три технічні бали – 6:3. А в другій сутичці українець з рахунком 0:8 поступився Георгію Чігладзе із Грузії. На жаль, кавказець став лише бронзовим призером чемпіонату світу, тим самим позбавивши Максима Луцика права на втішні сутички, в яких можна завоювати одну з двох бронзових медалей. Нагадаємо, у боротьбі самбо, так само, як і у вільній та греко-римській боротьбі, втішні сутички проводяться лише між тими атлетами, які програли двом фіналістам змагань.

Ще один представник нашого закладу вищої освіти – четвертокурсник факультету фізичної культури і спорту Ярослав Михалюк, який виступав у ваговій категорії до 88 кг, у підсумку зумів зійти на медальний подіум, з чим ми його й вітаємо. А тепер про шлях нашого студента до завоювання медалі.

У першій своїй сутичці Ярослав достроково, з переконливим рахунком 12:2 виграв у борця з Сербії Вожина Вітковіча. На жаль, у другому поєдинку він з рахунком 0:9 поступився майбутньому срібному призеру Артуру Сансизбекову з Киргизстану. Однак ця невдача не зламала українця в психологічному плані і у втішних сутичках він спершу здолав опір борця з Монголії Ернедезана Батху з перевагою у п’ять балів – 6:1. А в одному з двох «малих» фіналів, де вже безпосередньо й визначалися володарі бронзових медалей чемпіонату світу-2024 з боротьби самбо серед молоді, не залишив жодних шансів Дарію Шеу з Румунії. Про перевагу українця над суперником впродовж усієї сутички найкраще свідчать фінальні цифри на табло – 9:0. Таким чином Ярослав Михалюк (на фото – крайній справа) завоював для збірної України та рідного Університету бронзову нагороду планетарного форуму.

Прокрутити вгору