Ярослав Михалюк та Нікіта Берегульський – переможці Кубка світу з боротьби самбо

На Кіпрі, в місті Лімасол впродовж 15–21 лютого поточного року тривають баталії Кубка світу-2024 зі спортивного й бойового самбо серед юнаків та дівчат, юніорів і юніорок, чоловіків та жінок. Загалом змагання зібрали понад три сотні учасників із 12-ти країн планети, серед яких і два студенти кафедри атлетичних видів спорту (завідувач – доцент Федір Загура) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Ярослав Михалюк та Нікіта Берегульський.

Студент третього курсу факультету фізичної культури і спорту нашого закладу вищої освіти Ярослав Михалюк (на фото вище) захищав спортивну честь синьо-жовтого прапора в турнірі серед юніорів у ваговій категорії до 88 кг. Усі свої сутички, в тому числі й фінальну, він виграв достроково. Коли розрив у рахунку досягав восьми балів, рефері на килимі зупиняв протистояння – чиста технічна перемога українця. Таким чином на церемонії нагородження Ярослав Михалюк зійшов на найвищу сходинку медального подіуму.

Перше місце та, відповідно, золоту нагороду Кубка світу-2024 в Лімасолі завоював і четвертокурсник факультету педагогічної освіти Нікіта Берегульський (на фото нижче), який змагався у ваговій категорії до 98 кг серед чоловіків у розділі спортивного самбо. Цікаво, що він також, як і Михалюк, усі свої сутички виграв достроково з використанням больових прийомів.

Вітаємо Ярослава і Нікіту, їхніх тренерів та увесь колектив кафедри атлетичних видів спорту з переможним дублем на Кубку світу та щиро бажаємо міцного здоров’я, щастя, успіхів у навчанні та нових яскравих перемог на спортивних аренах планети!

Прокрутити вгору