Ярослав Свищ зустрівся з Надією Булгаковою, Валерією Теретою і Тарасом Мазовським

Ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, доцент, кандидат наук з фізичного виховання і спорту, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Ярослав Свищ зустрівся з новоспеченою чемпіонкою Європи-2024 зі стрільби стендової Надією Булгаковою та веслувальниками на каное – дворазовою переможницею Кубка світу-2024 Валерією Теретою і срібним призером Тарасом Мазовським.

Зустріч, у якій також взяли участь професор Марія Розторгуй – в.о. декана факультету фізичної культури і спорту, заслужений тренер України та доктор педагогічних наук Федір Загура – президент Громадської організації «Спортивний клуб Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського», розпочалася з привітань Ярославом Степановичем магістрантки факультету фізичної культури і спорту Надії Булгакової та магістрантів факультету педагогічної освіти Валерії Терети і Тараса Мазовського з успішним виступом на престижних спортивних змаганнях континентального та планетарного рівнів, що відбулися впродовж останньої декади поточного місяця.

Нагадаємо, 20-го травня Надія Булгакова у складі жіночої збірної України разом з киянкою Юлією Даниловою та випускницею нашого закладу вищої освіти Оленою Охотською на Чемпіонаті Європи-2024 зі стрільби стендової, що минулої неділі завершився в італійському місті Лонато дель Гарда, стала золотою медалісткою в командній першості у дисципліні трап тріо на траншейному стенді.

Також минулими вихідними на водному каналі у польському місті Познань фінішував Кубок світу-2024 з веслування на байдарках і каное. Збірна України загалом завоювала десять медалей – чотири золоті, три срібні та три бронзові. Чотири з них до «синьо-жовтої» скарбнички поклали веслувальники Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Зокрема, одразу два «золота» завоювала Валерія Терета, яка фінішувала першою на каное-одиночці на дистанціях 1000 м і 5000 м. Зійшла вона на медальний подіум і на дистанції 500 м, де в фіналі посіла третє місце і, відповідно, виборола «бронзу». А Тарас Мазовський став срібним призером на дистанції 1000 м на каное-одиночці у змаганнях серед чоловіків.

Звісно, на зустріч Надія, Валерія і Тарас прийшли зі своїми нагородами. Після привітань від очільника нашого закладу вищої освіти та Марії Сергіївни і Федора Івановича, спортсмени розповіли про підготовку до нинішнього сезону загалом та конкретно до звітних змагань. Обговорили і їхні плани на найближчі головні старти сезону та на майбутнє – адже за великим рахунком кожен з них тільки на початку свого шляху у великому спорті.

Багато часу в ході розмови було приділено умовам, в яких доводиться тренуватися і готуватися до змагань в наш час, а також питанням логістики в умовах війни. Говорили звісно і про навчання, бо поєднувати заняття спортом на найвищому рівні, коли тренування, виступи на змаганнях і процеси відновлення забирають практично увесь час, з навчальним процесом здобувачам вищої освіти досить складно. А завершилася зустріч традиційною фотосесією.

Прокрутити вгору