Євген Приступа зустрівся з баскетболістками ЛДУФК імені Івана Боберського – чемпіонками XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023

Ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, професор Євген Приступа зустрівся з жіночою баскетбольною командою нашого вишу, сформованою зі студенток та випускниць кафедри спортивних і рекреаційних ігор (завідувач – доцент Василь Ковцун), яка нещодавно в Івано-Франківську завоювала золоті медалі XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023.

На зустріч з очільником рідного Університету золоті медалістки прийшли разом зі своєю тренеркою – старшим викладачем кафедри спортивних і рекреаційних ігор, майстром спорту Іриною Кленіною, завідувачем кафедри – доцентом Василем Ковцунов та відповідальним за спортивну роботу в Університеті – доцентом кафедри спортивних і рекреаційних ігор Валерієм Мельником.

Звісно, дівчата принесли з собою на зустріч з ректором здобуті на студентському форумі в Івано-Франківську спортивні трофеї – комплект золотих медалей та Кубок за перше місце на баскетбольному турнірі XVIII літньої Всеукраїнської Універсіади-2023.

Впродовж розмови баскетболістки та їхня тренерка розповіли про хід матчів турніру та пережиті емоції й враження. Звісно, найбільше розмов було про фінальний матч, в якому команда Ірини Кленіної зуміла не тільки дати бій, а й в підсумку здобути перемогу над господарками турніру – баскетболістками Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, яких до початку змагань фахівці практично одностайно називали головними претендентками на «золото». Воно й не дивно, адже кістяк команди з Івано-Франківська було сформовано з гравчинь БК «Франківськ», який у сезоні-2022/2023 став чемпіоном Жіночої баскетбольної ліги України, вигравши усі матчі! Втім, наші дівчата вкотре своєю грою наочно довели, що прогнози в спорті – річ невдячна…

Нагадаємо, на груповому етапі команда Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського в першій грі впевнено, з перевагою у 26 очок, обіграла студентську збірну Києва – 93:67 (24:19, 25:21, 27:6, 17:21). А в другому матчі декласувала команду Сумського державного університету – 86:29 (15:9, 22:6, 27:6, 22:8). Фінальний поєдинок проти господарок турніру, баскетболісток Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника видався справжньою окрасою Універсіади. В підсумку підопічні Ірини Кленіної, виграючи на екваторі протистояння 14 очок, в другій половині, незважаючи на титанічні зусилля гравчинь команди Юрія Процюка «перевернути» гру, втримали переможний для себе рахунок. Коли пролунала фінальна сирена, на табло горіли цифри 73:67 (14:11, 28:17, 15:17, 16:22) на користь Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського!!!

На останок ще раз з приємністю назвемо імена наших баскетболісток, які здобули перемогу на XVIII літній Всеукраїнській Універсіаді-2023: Софія Мороз (І курс ФФКіС), Єлизавета Водовоз і Ольга Савченко (обидві – ІІ курс ФФКіС), Катерина Штик та Анастасія Сторчеус (обидві – ІІ курс ФПО), Ілона Дісса (ІІІ курс ФПО), Анастасія Ковтун (IV курс ФФКіС), Вероніка Любінець і Оксана Веремчук (обидві – випускниці ФФКіС).

Прокрутити вгору