Євген Приступа зустрівся з призеркою чемпіонату світу з черлідингу Анастасією-Анною Малошенко

Напередодні, 9-го травня, ректор Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – професор Євген Приступа зустрівся зі студенткою третього курсу факультету фізичної культури і спорту Анастасією-Анною Малошенко, яка нещодавно повернулася з американського міста Орландо, де виборола срібну медаль чемпіонату світу-2023 з черлідингу.

На зустріч з очільником рідного Університету Анастасія-Анна Малошенко прийшла разом зі своїм тренером Наталією Блажко – засновницею Львівської обласної федерації черлідингу і спортивного клубу черлідингу Lviv Angels, яка вищу освіту здобула у стінах нашого вишу, а також із завідувачем кафедри гімнастики – доцентом Олегом Бубелою та деканом факультету фізичної культури і спорту – доцентом Ігорем Ріпаком.

Євген Никодимович привітав Анастасію-Анну та її тренерку з блискучим виступом на планетарному форумі. Подякувавши за вітання та запрошення, спортсменка і її наставниця розповіли про хід змагань в Орландо та поділилися своїми враженнями від змагань та зустрічі на рідній землі по поверненні додому.

«Я дійшла до своєї мрії завдяки вірі та старанності. Звісно, в першу чергу завдяки підтримці своєї тренерки Наталії Блажко, а також всіх моїх друзів. А над усе згадую емоції, які відчула, коли нас із тренеркою зустрічали рідні спортсмени та батьки клубу Lviv Angels вже у Львові. Це була просто неймовірна зустріч! Я навіть розплакалася. Це було дуже приємно – відчути підтримку всієї нашої команди. Не шкодую, що стільки часу віддала заняттям черлідингом та поставила спорт на перше місце. Черлідинг приносить мені максимум емоцій і задоволення. Я цим живу і дихаю», – розповіла АнастасіяАнна Малошенко.

Нагадаємо, ХІV чемпіонат світу-2023 з черлідингу стартував у Орландо (США) 19-го квітня. Наступного дня український дует у складі 19-літньої львів’янки Анастасії-Анни Малошенко і представниці Дніпропетровщини Єлизавети Тимофєєвої вийшов у фінал в номінації Performance Cheer Freestyle Pom Doubles з третім результатом. Фінальні змагання, де виступали десять найкращих дуетів планети, відбулися 21-го квітня. За їх підсумками наші дівчата зійшли на «срібний» щабель медального подіуму.

Зазначимо, що срібна нагорода Анастасії-Анни Малошенко і Єлизавети Тимофєєвої стала першою за останні 12 років для національної збірної України з черлідингу в змаганнях данс-дуетів на планетарних форумах.

Про шлях українок до срібних медалей чемпіонату світу розповіла Наталія Блажко: «Це була наша мрія – виступити на чемпіонаті світу. А коли ми ще й почули результат, просто не могли в це повірити. Ми ще досі не можемо збагнути, що досягнули такого високого результату, адже суперники були дуже сильні, дуже потужні, рекордна кількість країн цього року виступала. Пишаюся нашими дівчатами. Ця перемога була потрібна всім нам і вона всіх нас дуже об’єднала.

Це срібло чемпіонату світу – результат злагодженої командної роботи нашої Dream Team. Воно стало справжнім історичним здобутком українського черлідингу! З першого дня підготовки кожен відповідально робив свою справу. Вважаю, що наша делегація на цьому чемпіонаті світу виконала свою місію на всі 200%!

Вже коли ми вибороли цю медаль, я прокрутила у голові увесь шлях до неї і зрозуміла, яка ж колосальна робота була пророблена. До неї була залучена величезна кількість людей і всі старанно її виконали, тому й такий результат. Всеукраїнська федерація черліденгу, зокрема, президент Юрій Крикун та віцепрезидент Анна Андрієнко узяли на себе усі організаційні клопоти: реєстрували, вели перемовини, працювали над тим, аби домогтися, щоб росіян і білорусів не допускали до змагань. А ще вони зробили усе, аби ми не турбувалися і були сконцентровані виключно на своїй безпосередній задачі – довести спортсменок до хорошого результату.

Втринадцяте було призначено суддею чемпіонату світу Анну Адрієнко. Її присутність зігрівала нас та додавала впевненості. Голова комітету суддів нашої федерації, суддя вищої міжнародної категорії (level 4) надала нашим спортсменкам багато моральної підтримки та професійних порад. Постановкою номера, а він вийшов неймовірним, займалася тренерка Крістіна Юхімчак з Одеси. Розробку змагальних костюмів та спортивного екіпірування делегації збірної України узяла на себе стилістка та дизайнерка одягу Lviv Angels Жанна Ігельська. Ми могли вже не хвилюватися за костюми, форму, бо я знала, якщо цим займається Жанна, то буде класний результат. Христина Федюк – cheer-мама та співвласниця компанії Progress Service – подарувала нашій збірній чудове зручне взуття – кросівки та крокси. Ми з Альоною Козінець (тренером Єлизавети Тимофєєвої – ред.) не лише тренували, а й зробили все, щоб спортсменки не турбувались ні про що, а виключно про результат. Від першого до останнього дня, аж до прильоту додому, ми огорнули їх турботою, любов’ю і майже увесь час проводили разом. І, звісно, дивовижна підтримка усіх наших фанатів, які вболівали вдома, сидячи біля екранів. Попри величезну географічну відстань між Україною та Америкою, ми відчували їхню енергетику та підтримку. Ну і, безсумнівно, талант і старанність наших спортсменок. Тож якщо отак працюватимуть усі, віддаватимуться на повну – буде і результат. Доведено нашою Dream Team».

Прокрутити вгору