Євген Ратушний, Іван Сисак та Артур Чолач запрошені до складу збірної України з хокею для підготовки і участі в Чемпіонаті світу-2024

Національна збірна України з хокею завтра, 9-го квітня, розпочне підготовку до Чемпіонату світу 2024 року в Дивізіоні 1Б. Головний тренер «синьо-жовтих» Дмитро Христич запросив до своєї льодової дружини й трьох представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – студента п’ятого курсу факультету післядипломної та заочної освіти Артура Чолача, магістранта другого року навчання факультету фізичної культури і спорту Івана Сисака та випускника бакалаврату цього факультету Євгена Ратушного. Зазначимо, що усі троє грають в лінії захисту.

Тренерський штаб національної збірної України з хокею на чолі з Дмитром Христичем визначився з остаточним складом команди для продовження підготовки до Чемпіонату світу 2024 року в Дивізіоні 1Б, який 27-го квітня стартує в литовському місті Каунас. Саме в ньому «синьо-жовта» дружина завтра, 9-го квітня, розпочне навчально-тренувальний збір. 15-го та 17-го квітня наша збірна зіграє товариські матчі проти національної команди Латвії у Ризі. А вже після повернення до тренувального табору в Каунасі, на підопічних Дмитра Христича чекатимуть ще два контрольні поєдинки проти команд Литви та Китаю, які відбудуться 21-го та 24-го квітня відповідно.

В обоймі тренерського штабу «синьо-жовтих» 30 хокеїстів, з них три воротарі, 11 оборонців та 16 нападників:

Воротарі – Богдан Дьяченко («Сокіл» Київ), Едуард Захарченко («Дніпро» Херсон), Гліб Арцатбанов (Alberni Valley Bulldogs, Канада);

Захисники – Ігор Мережко (HK Spisska Nova Ves, Словаччина), Євген Ратушний («Дніпро» Херсон), Іван Сисак (Dunaújvárosi Acélbikák, Угорщина), Артур Чолач (Sioux Falls Stampede, США), Пилип Пангелов-Юлдашев (Podhale Nowy Targ, Польща), Артем Гребеник (Ketterä, Фінляндія), Олексій Дахновський (HC Kosice U20, Словаччина), Віталій Андрейків (Zaglebie Sosnowiec, Польща), Володимир Волков (HC Modre Kridla Slovan, Словаччина), Всеволод Толстушко, Олексій Янішевський (обидва – «Сокіл» Київ);

Нападники – Олександр Пересунько (HK Poprad, Словаччина), Ілля Коренчук (GKS Tychy, Польща), Даниїл Трахт (Lukko, Фінляндія), Андрій Денискін (Unia Oswiecim, Польща), Віталій Лялька, Гліб Крівошапкін (обидва – ХК «Кременчук»), Денис Бородай, Вадим Мазур, Віктор Захаров, Володимир Чердак (усі – «Сокіл» Київ), Олексій Ворона (HK 95 Povazska Bystrica, Словаччина), Михайло Сімчук (Grand Canyon Univ, США), Станіслав Садовіков (Berani Zlin, Чехія), Євген Фадєєв (Snackpoint Eaters Limburg, Нідерланди), Микита Сидоренко («Дніпро» Херсон), Фелікс Морозов (Morzine-Avoriaz, Франція)

Зауважимо, що частина викликаних гравців приєднається до збірної пізніше, оскільки вони продовжують змагатися у складі своїх команд за медалі на клубному рівні.

Нагадаємо, цьогорічними суперниками українців у боротьбі за підвищення у класі в Чемпіонаті світу-2024 в Дивізіоні 1В стануть національні збірні Естонії, Нідерландів, Китаю, Іспанії та країни-господарки – Литви.

Також варто зазначити, що національна збірна України з хокею, в складі якої грали Євген Ратушний, Іван Сисак та Артур Чолач з 8-го по 11-те лютого нинішнього року була учасником третього раунду кваліфікаційного турніру ХХV Зимових Олімпійських ігор-2026. На новенькій арені ArcelorMittal Park у польському місті Сосновець в групі «J» українці почергово обіграли команди Південної Кореї (4:0), Польщі (3:2 – в серії булітів) та Естонії (5:3), і в такий спосіб вийшли до фінального етапу. Тепер з 29-го серпня по 1-ше вересня 2024 року «синьо-жовті» у Ризі боротимуться зі збірними Латвії, Словенії та Франції за путівку на Білі Ігри-2026. У паралельній групі змагатимуться команди Словаччини, Австрії, Угорщини та Казахстану. Зазначимо, що тільки переможці кожної з двох груп отримають квиток на ХХV Зимову Олімпіаду-2026, яка за два роки відбудеться в італійських містах Мілані та Кортіна-д’Ампеццо.

Прокрутити вгору