Євген Ратушний та Іван Сисак допомогли збірній України з хокею обіграти команду Латвії у другій грі в рамках підготовки до Чемпіонату світу-2024

Національна команда України з хокею зіграла повторний товариський матч проти другої збірної Латвії у рамках підготовки до Чемпіонату світу-2024 в Дивізіоні 1В. Після поразки в першому матчі у овертаймі з рахунком 2:3, підопічні Дмитра Христича у Ризі, в другому поєдинку зуміли реваншуватися, здобувши звитягу з рахунком 2:1 так само в додатковій п’ятихвилинці (основний ігровий час – 1:1). У складі «синьо-жовтих» в лінії оборони грали двоє представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – магістрант другого року навчання факультету фізичної культури і спорту Іван Сисак та минулорічний випускник бакалаврату цього факультету Євген Ратушний.

Латвія В – Україна – 1:2 ОТ (0:0, 0:1, 1:0, 0:1)

17 квітня. Рига. Daugavas ledus hallē. Початок – 17:30

Судді: головні – Друсейкс, Бушс; лайнсмени – Давідоніс, Рава (усі – Латвія).

ЛАТВІЯ В: Фельдберґс; Ґоршановс – Зайцевс; Міллерс – Мелналсніс – Бернгардс; Брантс – П. Озолс, Зіємінш – Фьодоровс – Мінтаутіскіс; Р. Берзіньш – К. Редліхс, Сейейс – Роджерс Букартс – Візбеліс; Р. Васільєвс – Лейнієкс – Сінєгубовс.

Головний тренер – Раймондс Вілкойтс.

УКРАЇНА: Захарченко; Сисак – Пангелов-Юлдашев, Лялька – Захаров – Кривошапкін; Ратушний – Толстушко, Трахт – М. Сімчук – Пересунько; Волков – Дахновський, Сидоренко – В. Мазщур – Є. Фадєєв; Янішевський – Андрейків, Морозов – Садовіков – Бородай; Ворона.

Головний тренер – Дмитро Христич.

Шайби: 0:1 – Ворона (Кривошапкін), 28:48; 1:1 – Мелналсніс (Візбеліс), 51:05; 1:2 – Пересунько (Пангелов-Юлдашев, Лялька), 61:07.

Штрафний час: 8 (0 + 6 + 2 + 0) – 12 (0 + 4 + 8 + 0).

У другому поєдинку в Ризі, на ковзанці Daugavas ledus hallē господарі ігрового майданчика – хокеїсти другої збірної Латвії грали без трійки братів Букартсів (з них на лід вийшов лише наймолодший, 19-річний Роджерс), які зробили результат у першому матчі, але в обороні діяли не менш надійно, ніж добу тому. Натомість тренери збірної команди України в цьому матчі залишили поза заявкою нападників Іллю Коренчука та Володимира Чердака, котрі поступилися місцем у складі Микиті Сидоренку та Михайлові Сімчуку. Також у воротах Богдана Дьяченка замінив Едуард Захарченко.

Українські хокеїсти, звісно, за добу не стали свіжішими. А звітна гра була дуже в’язкою і вельми бойовитою. Відкрити рахунок «синьо-жовтим» вдалося лише в середині матчу, коли на 29-й хвилині після передачі Гліба Кривошапкіна дальнім кидком ворота Лінардса Фрейберґса вразив Олексій Ворона – 0:1. Так само як у попередньому матчі, в другому періоді наші хокеїсти почали підсідати. Тож підопічним Дмитра Христича довелося проявляти характер.

Не можна не відзначити надійну гру у воротах нашого голкіпера Едуарда Захарченка. Особливо надійно він зіграв у першій половині заключного періоду, коли українці чотири рази грали в меншості. А одного разу, коли воротар вже був безсилим, команду врятував, мужньо прийнявши шайбу на себе, захисник Олексій Дахновський.

У підсумку наші хокеїсти були винагороджені за терпіння. За три секунди до завершення основного часу вилучення отримали вже латвійці. Наші тренери вже в овертаймі у ході цієї більшості змінили воротаря, тож мали на двох польових гравців більше, ніж суперник. Пилип Пангелов-Юлдашев віддав на Олександра Пересунька, а той з близької відстані не схибив – 2:1 на користь «синьо-жовтих», які в такий спосіб реваншувалися за поразку днем раніше.

Зазначимо, що відразу після завершення цього матчу збірна України, повечерявши, повернулася в литовський Каунас, де продовжить підготовку до Чемпіонату світу-2024 в Дивізіоні 1В.

Додамо, що наступний товариський матч наша команда проведе 21-го квітня в Електренаї, проти господарів льодового майданчика – хокеїстів збірної Литви. А 24-го квітня на підопічних Дмитра Христича в Каунасі чекає генеральна репетиція перед стартом світового форуму – спаринг проти команди Китаю.

Нагадаємо, Чемпіонат світу-2024 у Дивізіоні 1B стартує 27-го квітня в Каунасі. Суперниками збірної України будуть команди Литви, Китаю, Іспанії, Естонії та Нідерландів. За підсумками турніру в одне коло лише переможець підвищиться у класі – підніметься у Дивізіон 1А, а невдаха опуститься у Дивізіон 2А.

Прокрутити вгору