Євген Ратушний – у ТОП-10 найкращих хокеїстів України за підсумками 2023 року

Федерація хокею України провела опитування на визначення найкращого гравця за підсумками 2023 року. До десятки найкращих увійшов і 20-річний захисник національної збірної України Євген Ратушний (на фото) – минулорічний випускник бакалаврату кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Орест Стефанишин) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, який на клубному рівні виступає в чемпіонаті Української хокейної ліги у складі херсонського «Дніпра» та є капітаном «щук».

В опитуванні Федерації хокею України з метою визначити найкращого гравця 2023 взяли участь фахівці (тренери, менеджери та спортивні директори збірних і клубів), функціонери, журналісти, блоґери та вболівальники. У ході опитування організатори запропонували назвати свої варіанти трійок найкращих 20 фахівцям, функціонерам, а також журналістам / блоґерам, які висвітлюють хокейну тематику. Кожен із 60-ти їх голосів коштував 5 очок (за перше місце), 3 (за друге) і 1 (за третє). Загалом респонденти вказали 35 прізвищ.

Завершивши поіменне голосування, організатори викристалізували ТОП-10. На заключному етапі референдуму за цих десятьох голосували вболівальники на офіційному Telegram-каналі ФХУ. Найкращий, за версією вболівальників, отримав 20 очок, гравець, який посів друге місце – 10, третє – 5.

У підсумку, набравши загалом 126 очок, переможцем став капітан національної збірної України Ігор Мережко, який нині виступає за команду-лідера чемпіонату Словаччини «Спішська Нова Весь». Він посів перше місце зі значним відривом – гравця фінського клубу «Лукко» Данила Трахта випередив на 61 пункт. Трійку найкращих доповнив представник київського «Сокола» Сергій Бабинець – 58 очок.

20-річний вихованець львівського хокею, а саме школи ХК «Галицькі Леви» з Новояворівська Євген Ратушний (на фото нижче – справа), набравши 33 бали, посів у рейтингу сьому позицію. Цікаво, що на думку українських вболівальників, які, нагадаємо, голосували на офіційному Telegram-каналі ФХУ, найкращим хокеїстом України в 2023 році став саме Євген – йому свої голоси віддали одразу 32% фанів, тоді як за Ярослава Панченка з ХК «Київ Кепіталз», який став другим, проголосували тільки 18%.

Додамо, що до ТОП-20 рейтингу ФХУ, посівши 19-е місце, потрапив студент п’ятого курсу факультету післядипломної та заочної освіти нашого закладу вищої освіти, захисник національної збірної України Артур Чолач, який на клубному рівні в першій половині 2023 року грав за «Баррі Кольтс» (ОХЛ, Канада), а в літнє міжсезоння перебрався у «Су-Фолс Стампід» (USHL, США). А 30-е місце посів гравець лінії оборони Іван Сисак – ще один випускник факультету фізичної культури і спорту ЛДУФК імені Івана Беберського. Минулий сезон він провів у складі київського «Сокола», а влітку став гравцем угорського клубу «Дунайварош». Зазначимо, що загалом у списку опитування було названо імена 35 хокеїстів.

ПІДСУМКОВІ РЕЗУЛЬТАТИ РЕФЕРЕНДУМУ (ТОП10):

1. Ігор Мережко («Оденсе Бульдоґз», Данія / «Спішська Нова Весь», Словаччина) – 126 очок

2. Данило Трахт («Лукко», Фінляндія) – 65

3. Сергій Бабинець («Сокіл» Київ) – 58

4. Віталій Лялька (ХК «Кременчук») – 55

5. Ярослав Панченко («Київ Кепіталз») – 35

6. Микита Сидоренко («Дніпро» Херсон) – 34

7. Євген Ратушний («Дніпро» Херсон) – 33

8. Богдан Дяченко («Сокіл» Київ) – 31

9. Олексій Ворона («Левіце» / «Аква-Сіті Пайкс» / «Поважська бистриця», Словаччина) – 27

10. Олександр Пересунько («Уйпешт», Угорщина / «Аква-Сіті Пайкс» / «Попрад», Словаччина) – 22

…19. Артур Чолач («Баррі Кольтс» ОХЛ, Канада / «Су-Фолс Стампід» USHL, США) – 4

…30. Іван Сисак («Сокіл» Київ / «Дунайварош», Угорщина) – 1

 

З усіма результатами голосування можна ознайомитися
ЗА ПОСИЛАННЯМ

Прокрутити вгору