Юлія Джима і Олена Городна завтра стартують на четвертому етапі Кубка світу з біатлону сезону-2023/2024

Завтра, 5-го січня, в німецькому Обергофі стартує четвертий етап Кубка світу з біатлону сезону-2023/2024. У складі збірної України до перших перегонів у новому 2024 році готуються й дві представниці кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Орест Стефанишин) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – 33-річна випускниця магістратури Юлія Джима та 19-річна студентка третього курсу факультету фізичної культури і спорту Олена Городна (на верхньому та нижньому фото відповідно).

Неприємним сюрпризом зустрічає погода учасників четвертого етапу Кубка світу з біатлону сезону-2023/2024. Хоча сюрпризи через погоду в Обергофі, де мав сьогодні, 4-го січня, стартувати черговий етап сезону, для стріляючих лижників звичне явище. І цього разу набір також стандартний – тепла погода та дощ разом з сильним вітром, що прогнозували синоптики. То ж, через несприятливі погодні умови організатори першого в новому році, а загалом четвертого в сезоні-2023/2024 етапу змушені були змінити його програму. Зокрема, чоловічий спринт, який попередньо було заплановано на сьогодні, 4-е січня, тепер має відбутись у п’ятницю, 5-го січня. Старт гонки на Lotto Thuringen Arena am Rennsteig – біатлонному стадіоні недалеко від Обергофа, розташованому на висоті 814 метрів над рівнем моря прямо на головному хребті Тюрінгського лісу – о 12:20 за київським часом.

На момент написання новини в Обергофі спостерігається тепла погода – до +4°C, йдуть дощі, сильний вітер, туман періодично затягує стрільбище. На трасі дуже багато камінців, вона нечиста, з тирсою. Тобто, загалом все «ідеально» для проведення Кубка світу і кожний спортсмен, який приходить на тренування, напевне «в захваті» від того, що зараз відбувається з погодою в Обергофі (на фото нижче).

«Плюсова» погода на трасі, за прогнозами синоптиків, зберігатиметься до 6-го січня, коли сягне 0°C. Втім, це стандартна і звична погода для Обергофа. Брак природного снігу спіткав Обергоф і минулого року. Тоді за лічені тижні до старту чемпіонату світу-2023 біатлоністи скаржилися на стан траси, а організатори врешті вирішили проблему завдяки штучному покриттю. Тож сподіваємося, вони знають, що робити, бо не вперше з таким працюють, аби покращити трішки умови проведення перегонів. Хоча, будемо відверті, є чималі сумніви, що будуть якісь сильні зміни. Але що можна зробити – такі умови диктує погода. Додамо, що на п’ятницю, 5-е січня, синоптики обіцяють мороз та сніг. Однак, побачимо, як воно буде.

В Обергофі збірну України представлятимуть 11 біатлоністів. До складу жіночої команди увійшли шість спортменок, чоловічої – п’ятеро. Програма четвертого етапу складатиметься з шести гонок: чоловічих та жіночих спринтів, гонок переслідування та естафет.

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ НА ЧЕТВЕРТИЙ ЕТАП КУБКА СВІТУ В ОБЕРГОФІ:

Жінки – Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Ірина Петренко, Христина Дмитренко, Любов Кип’яченкова, Олена Городна;

Чоловіки – Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Артем Тищенко, Артем Прима, Віталій Мандзин.

 

РОЗКЛАД ЕТАПУ В ОБЕРГОФІ:

5 січня (п’ятниця)

12:20
Спринт, чоловіки. 10 км

15:25
Спринт, жінки. 7,5 км

 

6 січня (субота)

13:25
Гонка переслідування, чоловіки. 12,5 км

15:40
Гонка переслідування, жінки. 10 км

 

7 січня (неділя)

12:30
Естафета, чоловіки. 4х7,5 км

15:25
Естафета, жінки. 4х6 км

 

Додамо, що транслюватимуть гонки в прямому ефірі телеканали «Суспільне Спорт», регіональні телеканали «Суспільного», а також Eurosport-1 і Eurosport-2.

Прокрутити вгору