Юлія Джима і Олена Городна завтра стартують в Кубку світу з біатлону сезону-2023/2024

У п’ятницю, 8-го грудня, в австрійському Гохфільцені стартує другий етап Кубка світу з біатлону сезону-2023/2024. У складі збірної України до перегонів у австрійських Альпах готуються й дві представниці кафедри зимових видів спорту (завідувач – доцент Орест Стефанишин) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – 33-річна випускниця магістратури Юлія Джима та 19-річна студентка третього курсу факультету фізичної культури і спорту Олена Городна.

Із 8-го по 10-е грудня австрійський Гохфільцен (перша згадка датована 1377 роком, нині населення – 1100 мешканців) прийматиме другий етап Кубка світу з біатлону сезону-2023/2024. Тож трибуни тамтешньої біатлонної арени (повна назва – Langlauf- und Biathlonzentrum Heeressportverein Hochfilzen (HSV-Hochfilzen) в очікуванні вболівальників. Зазначимо, що відкрилася вона у 1967 році, а з 1986 на ній регулярно відбуваються етапи Кубка світу. Також нагадаємо, що Гохфільцен чотири рази (1978, 1998, 2005, 2017) був господарем чемпіонату світу.

Гохфільцен зустрічає «великий цирк стріляючих лижників» справжньою біатлонною погодою. Тривають останні приготування до стартів. Декого зі спортсменів, які закінчили кар’єру можна побачити по іншу сторону телекамери – із мікрофоном, або на тренерській біржі.

Сьогодні на офіційні тренування вийшли чоловіки, а за ними і жінки. До української команди приєдналися її лідери – олімпійська чемпіонка Ігор-2014 Юлія Джима (на фото вище) та чемпіон світу-2019 Дмитро Підручний, які провели повноцінне тренування і готові завтра вийти на старт спринту. Нагадаємо, що обоє пропустили перший етап у шведському Естерсунді, тож і Юля, і Дмитро новий сезон-2023/2024 розпочинають саме у Гохфільцені.

А ще минулого тижня старший тренер жіночої збірної України Микола Зоц, говорячи про другий етап Кубка світу, який розпочнеться завтра в Гохфільцені, пообіцяв, що в складі головної команди буде найкраща з юніорок, які минулого тижня представляли Україну на стартовому етапі Кубка IBU. За результатами змагань в фінському Контіолахті було очевидно, що вибір тренерського штабу буде зроблено на користь третьокурсниці нашого закладу вищої освіти Олени Городної, яка показала найкращі результати у складі команди.

Однак передбачалось, що заявка Олени може бути суто номінальною, і основною точкою її змагань цього тижня мала стати словенська Поклюка, де стартуватиме Юніорський Кубок IBU, а до Гохфільцену її могли залучити в разі необхідності замінити одну з основних спортсменок.

На жаль, такий форс-мажор все ж відбувся. Христина Дмитренко, яка в Естерсунді досить непогано дебютувала на рівні Кубка світу, за станом здоров’я ризикує пропусти гонки в Австрії принаймні у п’ятницю та суботу, коли відбудуться спринт і переслідування. Однак є сподівання, що лікарям команди вдасться впоратись із застудою до неділі, аби дозволити команді виставити найсильніший склад естафети. То ж, завтра, 8-го грудня, є шанс побачити другу в кар’єрі гонку Олени Городної (на фото нижче) на Кубку світу.

 

СКЛАД ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ НА ДРУГИЙ ЕТАП КУБКА СВІТУ В ГОХФІЛЬЦЕНІ:

жінки – Юлія Джима, Анастасія Меркушина, Ірина Петренко, Христина Дмитренко, Анна Кривонос, Олена Городна;

чоловіки – Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Артем Тищенко, Артем Прима, Тарас Лесюк.

 

РОЗКЛАД ЕТАПУ У ГОХФІЛЬЦЕНІ:

8 грудня (п’ятниця)

12:30
Спринт, чоловіки. 10 км

15:25
Спринт, жінки. 7,5 км

 

9 грудня (субота)

13:15
Гонка переслідування, чоловіки. 12,5 км

15:45
Гонка переслідування, жінки. 10 км

 

10 грудня (неділя)

12:30
Естафета, чоловіки. 4х7,5 км

15:15
Естафета, жінки. 4х6 км

 

Додамо, що транслюватимуть гонки в прямому ефірі телеканали «Суспільне Спорт»,
місцеві канали «Суспільного», а також Eurosport-1 і Eurosport-2.

Прокрутити вгору