Юлія Коростильова – чемпіонка Євро-2024 зі стрільби кульової. Анастасія Німець та Павло Коростильов – срібні призери

У хорватському Осієку триває Чемпіонат Європи 2024 року зі стрільби кульової. Наразі в активі національної збірної України вісім медалей – три золоті, три срібні та дві бронзові. Три з них завойовано за безпосередньої участі випускників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Юлії і Павла Коростильових та Анастасії Німець-Бондарук.

Одразу дві нагороди українці завоювали в змаганнях мікст-дуетів у швидкострільному пістолеті на дистанції 25 м. Цікаво, що фінал виявився суто українським – в «золотій» дуелі зійшлися два «синьо-жовті» дуети. В підсумку львів’янка Юлія Коростильова і Максим Городинець з Полтави перемогли львівську пару Анастасія Німець-Бондарук / Володимир Пастернак.

Трійку призерів (на фото вище) доповнила команда з Болгарії у складі Стояна Пушкова і Ліяни Немчіл, які в «малому» фіналі вибороли бронзові медалі.

Зійшов на медальний подіум і молодший брат Юлії – Павло Коростильов. Він став срібним призером в олімпійській вправі МП-8 (стрільбі з швидкострільного пістолета на дистанції 25 м) у складі збірної України разом з вище згаданими Максимом Городинцем та Володимиром Пастернаком.

Разом з українцями на медальний подіум Євро-2024 (на фото нижче) зійшли новоспечені чемпіони з Німеччини та стрілки з Італії, які вибороли бронзовий комплект нагород.

Додамо, що Чемпіонат Європи-2024 у хорватському Осієку завершиться в найближчу суботу, 8-го червня.

Прокрутити вгору