Юлія Лазурко і Дмитро Воскобойник – чемпіони світу-2024 з комбат самозахисту ICO. Марія Білобран та Анастасія Коцур – бронзові призерки (Фото)

У німецькому місті Франкфурт-на-Майні впродовж трьох днів, з 11-го по 13-те жовтня поточного року, тривали баталії чемпіонату світу-2024 з комбат самозахисту ICO – ICO WORLD COMBAT CHAMPIONSHIPS 2024. У складі національної збірної України спортивну честь синьо-жовтого прапора успішно захищали й четверо представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які в підсумку загалом завоювали сім медалей – дві золоті, дві срібні та три бронзові.

У змаганнях звітного чемпіонату світу 2024 року з комбат самозахисту ICO нагороди виборювали 1121 атлетів, які представляли 32 країни планети. У медальному загальнокомандному заліку національна збірна України у підсумку посіла почесне друге місце. Свій внесок в успішний виступ «синьо-жовтої» дружини зробили й представники нашого закладу вищої освіти.

Зокрема, викладач кафедри теорії спорту та фізичної культури (завідувач – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор Юрій Бріскін) Юлія Лазурко (на фото нижче) стала чемпіонкою світу у розділі тайбокс комбат серед жінок вагової категорії до 50 кг. Окрім того, 28-річна львів’янка двічі піднімалася на «срібний» щабель медального подіуму в розділах kick-light та K-1 Light.

У статусі чемпіона планети повернувся додому й 19-річний Дмитро Воскобойник (на фото нижче) – студент третього курсу факультету педагогічної освіти (в.о. декана – кандидат наук з фізичного виховання і спорту, доцент Мар’ян Островський). Дмитро здобув золоту медаль у розділі тайбокс комбат серед бійців вагової категорії до 60 кг.

Дві бронзові нагороди у Франкфурті-на-Майні завоювала 20-річна Марія Білобран (на фото нижче) – четвертокурсниця факультету фізична терапія та реабілітація (в.о. декана – кандидат біологічних наук, професор Андрій Вовканич), яка посіла третє місце у двох розділах вагової категорії до 55 кг – kick-light та K-1 Light.

На третю сходинку п’єдесталу пошани звітного світового форуму зійшла й Анастасія Коцур (на фото нижче) – студентка другого курсу факультету фізичної культури і спорту (в.о. декана – доктор наук з фізичного виховання і спорту, професор Марія Розторгуй). 18-річна атлетка стала третьою в розділі K-1 Light у ваговій категорії до 55 кг.

Додамо, що усі четверо спортсменів є вихованцями львівського клубу «Юніон», де тренуються під керівництвом відомого тренера Віктора Лазурка – випускника 2002 року ЛДУФК імені Івана Боберського.

Прокрутити вгору