Юлія Павлова – учасниця 27-ї зустрічі Міжнародного товариства з вивчення поведінкових аспектів розвитку

Впродовж п’яти днів, з 16-го по 20-те червня поточного року, у Лісабоні відбулася 27-ма зустріч Міжнародного товариства з вивчення поведінкових аспектів розвитку. Львівський державний університету фізичної культури імені Івана Боберського на звітному заході в столиці Португалії представляла Юлія Павлова – професорка кафедри теорії і методики фізичної культури нашого закладу вищої освіти, докторка наук з фізичного виховання і спорту.

Міжнародне товариство з вивчення поведінкових аспектів розвитку (The International Society for the Study of Behavioural Development, ISSBD) засноване в 1969 році, об’єднує тисячі фахівців з понад 70-ти країн світу та підтримує дослідження, які поглиблюють розуміння позитивного розвитку людини впродовж усього її життя в різних контекстах.

У конференції, що проходила в центрі Белем, взяли участь 1464 учасники. Впродовж конференції відбувалися симпозіуми, спеціальні засідання для виголошення доповідей, преконференційні воркшопи, спеціальні сесії для представлення постерів, круглі столи, зустрічі з представниками видавництв Sage та Springer.

Загалом впродовж події відбулося близько 200 півторагодинних симпозіумів та представлено майже 800 стендових доповідей.

ТЕМАТИКА КОНФЕРЕНЦІЇ ОХОПЛЮВАЛА НАСТУПНІ ТЕМИ:

▶ когнітивні процеси, увага, навчання, пам’ять;

▶ біологічні процеси – нейронаука, генетика та розвиток дитини;

▶ проблеми розвитку;

▶ школа та освіта;

▶ культура, різноманітність, справедливість;

▶ сімейний контекст, виховання та стосунки між батьками і дітьми;

▶ профілактика та втручання;

▶ соціальні стосунки, емоційний та особистісний розвиток;

▶ технології, медіа та розвиток дитини тощо.

Учасницею конференції та преконференційних воркшопів була докторка наук з фізичного виховання і спорту, професорка кафедри теорії і методики фізичної культури нашого Університету Юлія Павлова, яка є членом Міжнародного товариства з вивчення поведінкових аспектів розвитку. Результати досліджень вона представляла на спеціально організованому у рамках конференції симпозіумі «Risk and resilience in Ukraine during the Russia-Ukraine war» разом з колегами з Дюкського університету (США) та Зальцбурзького університету (Австрія).

#ISSBD2024 #Ispa – Instituto Universitário

Прокрутити вгору