Юлію Лазурко залучено до міжнародного проекту TALE для боротьби з допінгом через трансформацію життєвого досвіду спортсменів

TALE – міжнародний проєкт для боротьби з допінгом через трансформацію життєвого досвіду спортсменів після вживання допінгу в освітні ресурси та політичні рекомендації. Це трирічний дослідницький проект за підтримки програми Європейського Союзу ERASMUS+, в Україні за підтримки Національної антидопінгової агенції.

Проєкт має на меті пролити світло на досвід та виклики, з якими стикаються спортсмени, що зазнали санкцій за порушення антидопінгових правил (ADRV).

Буде проведено інтерв’ю з санкціонованими спортсменами, щоб зрозуміти їхні перспективи, емоції та те, як вони справляються з порушеннями антидопінгових правил. Крім того, буде організовано фокус-групові дискусії з «чистими» спортсменами, щоб з’ясувати їхні занепокоєння щодо реінтеграції санкціонованих спортсменів у спортивну спільноту.

Використовуючи підхід до дослідження на основі участі громадськості, проєкт має на меті залучити всю спортивну спільноту до спільної розробки практичних політичних рекомендацій, тобто інструкцій щодо управління та підтримки спортсменів, які зазнали санкцій та освітні ресурси для майбутніх освітніх програм, орієнтованих як на молодих спортсменів-початківців, так і на тих, хто зіткнувся з санкціями.

Від Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського до проєкту залучено викладача кафедри теорії спорту та фізичної культури (завідувач – професор Юрій Бріскін) Юлію Лазурко.

У співпраці з австрійськими колегами вона проводитиме інтерв’ю з українськими спортсменами, які були санкціоновані за вживання допінгу, на основі їхніх життєвих історій, спортсменами, які змагаються з раніше санкціонованими спортсменами та спортсменами, на яких безпосередньо вплинув допінг іншого спортсмена.

Прокрутити вгору