Юрій Ковальчук – найкращий спортсмен Львівщини за підсумками листопада

Традиційне щомісячне голосування членів виконкому Відділення Національного олімпійського комітету України у Львівській області визначило найкращим спортсменом Львівщини за підсумками листопада-2023 майстра спорту України міжнародного класу з сучасного п’ятиборства Юрія Ковальчука – магістранта першого року навчання Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Наприкінці листопада у польському місті Джонков 21-річний магістрант кафедри стрільби та технічних видів спорту (завідувач – професор, доктор наук з фізичного виховання і спорту Бодан Виноградський) нашого університету Юрій Ковальчук став чемпіоном Європи з сучасного п’ятиборства серед молоді віком до 24 років у командній першості серед чоловіків. Разом з представником нашого закладу вищої освіти на найвищу сходинку медального подіуму континентального форуму в складі молодіжної збірної України зійшли кияни Владислав Чекан і Максим Агарушев. У запеклій боротьбі за титул і золотий комплект медалей «синьо-жовті» лицарі п’яти якостей випередили команди Угорщини та Польщі, які в підсумку стали володарями срібних і бронзових нагород.

Зазначимо, що в індивідуальній першості Юрій Ковальчук, який повернувся до змагань після важкого перелому руки, пробився до фіналу, де в підсумку посів високе восьме місце. А вище згаданий Владислав Чекан став срібним призером.

Додамо, що найкращими тренерами Львівщини у листопаді 2023 року стали наставники Юрія Ковальчука – Віталій Тарнакін, Олег Фіалкович, Андрій Ковальчук і Андрій Орліковський, які вищу освіту здобули у стінах ЛДУФК імені Івана Боберського, а також киянин Дмитро Кірпулянський.

 

За матеріалами Відділення НОК України у Львівській області

Прокрутити вгору