Захищаючи рідну землю, загинув Юрій Саманюк – випускник ЛДУФК імені Івана Боберського

На війні з клятими усім демократичним світом москалями, захищаючи свободу і незалежність та суверенітет і цілісність нашої Неньки України, у неділю, 25-го червня поточного року, загинув Воїн 93 ОМБр «Холодний Яр» Юрій Саманюк (позивний – Тринадцятий) – випускник факультету післядипломної та заочної освіти Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського.

Юрій Саманюк народився у Ворохті – селищі міського типу Надвірнянського району Івано-Франківської області. З дитинства Юрій ріс дуже рухливим хлопцем та неординарною особистістю. По завершенні загальноосвітньої школи, здобув дві вищі освіти – успішно завершив Львівську комерційну академію та Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського, де навчався на кафедрі фехтування, боксу і національних одноборств (спеціалізація – український рукопаш гопак). При цьому Юрій успішно виступав на турнірах з різних видів бойових одноборств, був багаторазовим переможцем і призером Всеукраїнських змагань.

Говорячи про його особистісні якості, слід сказати, що це був комок з добра, великодушності, оптимізму, мотивації, врівноваженості, принциповості та мудрості. При цьому був неймовірно комунікабельним, з прекрасним почуттям гумору та рідкісним вмінням створювати довкола себе позитивну атмосферу. Також необхідно зазначити, що у будь-якій справі, за яку брався, він був, як то кажуть, по-справжньому крутим і завжди доводив її до кінця. А ще він неймовірно любив Україну та рідний край.

Як справжній патріот нашої Батьківщини, після повномасштабного вторгнення фашистів-рашистів на українську землю зі зброєю в руках вступив до лав ЗСУ. Бився в пеклі війни більше року з самих початків новітньої фази вторгнення. Юрій Саманюк був безстрашним воїном, пройшов війну в найгарячіших місцях – почав з оборони Києва і Харківщини, не один місяць боронив Бахмут, а загинув, захищаючи Запоріжжя, 25-го червня, виконуючи бойове завдання.

В Юрія залишилось двоє дітей, яких він безмежно любив…

Увесь колектив ЛДУФК імені Івана Боберського сумує з приводу загибелі Юрія Саманюка та висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та побратимам Героя…

Вічна та світа пам’ять Герою…
Герої не вмирають!

 

P.S. Прохання по-можливості підтримати родину Героя.
Номер картки – 4441 1144 5426 4548

Прокрутити вгору