Збірна України з хокею дізналась суперників у фінальному турнірі відбору на ХХV Зимові Олімпійські ігри-2026

Міжнародна федерація хокею (IIHF) затвердила групи фінального відбору на ХХV Зимові Олімпійські ігри, які відбудуться з 6-го по 22-е лютого 2026 року в італійських містах Мілан і Кортіна-д’Ампеццо. Своїх суперників дізналася й національна збірна України, в складі якої троє представників Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – студент п’ятого курсу факультету післядипломної та заочної освіти Артур Чолач, магістрант другого року навчання факультету фізичної культури і спорту Іван Сисак та випускник бакалаврату цього факультету Євген Ратушний. Цікаво, що усі троє грають в лінії захисту.

Збірна України опинилася у групі з національними командами Латвії, Словенії та Франції. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «синьо-жовті» потрапили до групи зі Словаччиною, Казахстаном і білоруссю, але останніх усунули від міжнародного хокею, тому квартети довелося переробляти.

Україну перемістили до групи, матчі якої відбудуться у Латвії з 29-го серпня по 1-ше вересня 2024 року, тоді як минула група тепер складається зі Словаччини, Австрії, Угорщини та Казахстану.

Зазначимо, що тільки переможці кожної з груп отримають путівку на ХХV Зимову Олімпіаду-2026.

Нагадаємо, збірна України пробилася у фінал олімпійського відбору після трьох перемог над командами Південної Кореї (4:0), Польщі (3:2 по булітах) та Естонією (5:3) у пре-кваліфікаційному турнірі, що відбувся з 8-го по 11-е лютого на льодовій арені ArcelorMittal Park в польському місті Сосновець.

Додамо, що Міжнародна федерація хокею (IIHF) продовжила відсторонення росії та білорусі щонайменше до кінця сезону-2024/2025. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

«На основі ретельного аналізу Рада IIHF дійшла висновку, що повернення збірних росії та білорусі до змагань IIHF поки що не є безпечним. Таким чином, росія та білорусь не братимуть участі в чемпіонаті світу IIHF у сезоні-2024/2025. Це рішення також стосуватиметься білоруської команди щодо фінального олімпійського кваліфікаційного раунду, який буде зіграний у серпні 2024 року», – йдеться у заяві.

Міжнародна федерація хокею зазначила, що продовжить відстежувати ситуацію та ухвалюватиме рішення щодо повернення росії та білорусі на сезон-2025/2026 у травні 2025 року.

Прокрутити вгору