Жіноча команда з регбі-7 ЛДУФК виграла золоті медалі ХІХ Літньої Універсіади України-2024

У середу, 15-го травня поточного року, у Львові, на зеленому полі затишного стадіону «Юність», що знаходиться у міському Парку культури і відпочинку імені Богдана Хмельницького, відбувся турнір з регбі-7 серед жіночих команд закладів вищої освіти за програмою ХІХ Літньої Універсіади України-2024. За перемогу та призові місця вели боротьбу команди п’яти вишів, серед них й регбістки Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, які в підсумку і стали переможницями, завоювавши красень-кубок та комплект золотих медалей.

За нагороди головного студентського змагання року національного рівня з регбі-7 вели боротьбу п’ять жіночих команд: Західноукраїнський національний університет м. Тернопіль (ЗУНУ), Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького (ЛНУВМБ), Хмельницький національний університет (ХНУ), студентська збірна Тернопільської області та Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського (ЛДУФК). Переможця та призерів визначали за підсумками турніру в одне коло – кожна з команд по одному разу зіграла проти кожного із суперників.

Головним фаворитом всеукраїнського студентського форуму на перемогу ще до початку стартового поєдинку фахівці називали команду ЛДУФК імені Івана Боберського, яку до турніру готували ще донедавна один з провідних гравців львівського «Сокола», а нині головний тренер жіночої команди «Львівські Левиці» (між іншим, чинних чемпіонок України) та аспірант першого року навчання нашого університету Артем Глинка (науковий керівник – доцент Володимир Левків) і викладач кафедри спортивних та рекреаційних ігор (завідувач – доцент Валерій Мельник) Олександр Пазичук.

Одразу скажемо, трохи забігаючи наперед, що наші дівчата повністю виправдали видані їм аванси і в підсумку вдруге поспіль виграли Універсіаду України. Нагадаємо, рік тому, жіноча команда ЛДУФК також завоювала «золото» у турнірі з регбі-7 всеукраїнського студентського спортивного форуму, який так само відбувся на полі стадіону «Юність» столиці Галичини.

Захист титулу чемпіонок Всеукраїнської Універсіади наші регбістки розпочали з перемоги у матчі проти команди Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького. Львівське регбійне студентське дербі завершилося перемогою команди ЛДУФК. Наші дівчата тричі поклали м’яч у «заліковку» суперниць, а гравчиням ЛНУВМБ подібне вдалося лише одного разу. Тож фінальний свисток судді національної категорії Олега Квасниці з Хмельницького зафіксував рахунок 15:5 на користь команди нашого університету.

Другим суперником підопічних Артема Глинки та Олександра Пазичука була команда Хмельницького національного університету. І знову наші дівчата зробили три «заноси», а пропустили один. Однак, на відміну від першого матчу, тепер вони зуміли реалізувати усі три «спроби» (в першій грі – жодної). Вдало пробили реалізацію й суперниці з ХНУ. Тож другу свою гру команда ЛДУФК виграла з рахунком 21:7.

Найважчим для команди Артема Глинки та Олександра Пазичука видався третій поєдинок, в якому вони грали проти студенток Західноукраїнського національного університету. Тернополянки виявилися доволі міцним горішком. У підсумку кожна з команд по два рази підкорила «місто» опоненток. Однак реалізацію «спроб» краще виконали регбістки ЛДУФК. Наші дівчата обидва рази влучили у ціль, натомість у суперниць один удар вийшов неточним. Тож фінальний свисток зафіксував звитягу львів’янок з перевагою у два ігрові очки – 14:12.

А завершили свій чемпіонський шлях підопічні Артема Глинки та Олександра Пазичука впевненою перемогою над студентською збірною Тернопільської області. Найкраще те, що відбувалося на полі стадіону «Юність» впродовж цього матчу, характеризують фінальні цифри на табло – 38:0 на користь команди ЛДУФК. Тож здобувши чотири перемоги в чотирьох іграх, наші регбістки вдруге поспіль стали чемпіонками Всеукраїнської Універсіади, з чим ми їх і вітаємо.

Додамо, що доля двох інших комплектів нагород – золотого та срібного – вирішувалася в очному протистоянні команд Західноукраїнського національного університету з м. Тернопіль та Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Ґжицького, яке завершувало турнір. Цікавий двобій закінчився мінімальною звитягою команди з файного міста Тернопіль з рахунком 10:5. Тож друге місце посіли регбістки ЗУНУ, а третє – команда ЛНУВМБ.

Наостанок назвемо імена тих, хто здобув для нашого закладу вищої освіти черговий комплект золотих медалей ХІХ Літньої Універсіади України-2024: студентки факультету педагогічної освіти Юлія Крук, Ірина Юрчишина, Христина Бобало (усі троє – перший курс), Анна Струк, Ольга Козюк, Юлія Юзвяк (усі троє – другий курс) та Христина Кужда (третій курс), студентки факультету фізичної культури і спорту Поліна Скокова (перший курс), Анна Колядко (другий курс), Христина Фурніка (третій курс) і Анна Ващук (четвертий курс) та минулорічна випускниця Тетяна Мороз. Тренери – Артем Глинка і Олександр Пазичук.

ХІХ ЛІТНЯ УНІВЕРСІАДА УКРАЇНИ З ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ

РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ

ЛНУВМБ – Збірна Тернопільської області – 27:5
ХНУ – ЗУНУ – 12:17
ЛДУФК – ЛНУВМБ – 15:5
Збірна Тернопільської області – ХНУ – 0:5
ХНУ – ЛДУФК – 7:21
ЗУНУ – Збірна Тернопільської області – 20:7
ЛДУФК – ЗУНУ – 14:12
ЛНУВМБ – ХНУ – 21:7
Збірна Тернопільської області – ЛДУФК – 0:38
ЗУНУ – ЛНУВМБ – 10:5

 

ПІДСУМКОВА ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

1. ЛДУФК – 17 очок (ігрові очки 93 – 22, «+71»)
2. ЗУНУ – 14 (59 – 38, «+21»)
3. ЛНУВМБ – 10 (58 – 37, «+21»)
4. ХНУ – 5 (29 – 64, «–35»)
5. Збірна Тернопільської області – 1 (12 – 90, «–78»)

Прокрутити вгору