Жіноча збірна України з футболу дізналася суперниць по плей-оф відбору на Євро-2025

У штаб-квартирі УЄФА в швейцарському Ньйоні у п’ятницю, 19-го липня, відбулося жеребкування двох раундів плей-оф відбору Чемпіонату Європи 2025 року серед жіночих команд. За путівку на фінальну частину континентального форуму продовжує боротьбу й національна жіноча збірна України, одним із лідерів якої є гравчиня середини поля Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні з цього літа виступає за харківський «Металіст 1925».

Нагадаємо, за підсумками групового етапу кваліфікації путівки до фінального турніру Чемпіонату Європи-2025, який проходитиме з 2-го до 27 липня 2025 року у Швейцарії, здобули по дві найкращі команди кожної групи Ліги А – Данія, Англія, Франція, Німеччина, Ісландія, Італія, Нідерланди та Іспанія. Ще одним учасником є команда господарів – збірна Швейцарії. Інші сім путівок буде розіграно у двох раундах плей-оф (матчі вдома і на виїзді).

ПЛЕЙОФ ВІДБОРУ ЄВРО2025 СЕРЕД ЖІНОЧИХ КОМАНД

1-й раунд
(23 – 29 жовтня)

В одному шляху команди, які посіли третє та четверте місця в Лізі А, зіграють із переможцями груп та трьома найкращими командами, які посіли другі місця в Лізі С. Вісім переможців вийдуть до другого раунду.

Румунія – Польща
Греція – Бельгія
Чорногорія – Фінляндія
Грузія – Ірландія
Словенія – Австрія
Люксембург – Швеція
білорусь – Чехія
Албанія – Норвегія

В іншому шляху переможці груп (крім Швейцарії) і три найкращі колективи, які посіли другі місця в Лізі B, зіграють із найгіршою другою командою, чотирма збірними, які посіли треті місця, і найкращим четвертим колективом у Лізі B. Шість переможців вийдуть до другого раунду.

Туреччина – Україна
Хорватія – Північна Ірландія
Боснія і Герцеговина – Сербія
Азербайджан – Португалія
Угорщина – Шотландія
Словаччина – Вельс

 

2-й раунд
(27 листопада – 3 грудня)

У другому раунді плей-оф 14 збірних безпосередньо розіграють сім путівок до фінального турніру Євро-2025, де загалом мають виступити 16 учасників.

Азербайджан / Португалія – білорусь / Чехія
Угорщина / Шотландія – Чорногорія / Фінляндія
Туреччина / Україна – Греція / Бельгія
Словаччина / Вельс – Грузія / Ірландія
Румунія / Польща – Словенія / Австрія
Хорватія / Північна Ірландія – Албанія / Норвегія
Боснія і Герцеговина / Сербія – Люксембург / Швеція

Додамо, що жеребкування фінального турніру відбудеться 16-го грудня поточного року.

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору