Жіноча збірна України з футболу за участі Анни Петрик у грі четвертого туру відбору на Євро-2025 проти команди Вельсу вирвала нічию на останніх секундах матчу

Національна жіноча збірна України з футболу напередодні, 4-го червня, продовжила кваліфікаційний турнір Чемпіонату Європи-2025 номінально домашнім поєдинком проти команди Вельсу – одноосібного лідера групи 4 Ліги В. Підопічні Володимира Пятенка на стадіоні «Респект Енерджі» у польському місті Гродзиськ-Великопольський знову зіграли внічию з британками – цього разу з рахунком 2:2. У складі «синьо-жовтих» в середній ланці увесь матч відіграла Анна Петрик – випускниця кафедри футболу (завідувач – доцент Ігор Лапичак) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, яка на клубному рівні виступає за полтавську «Ворсклу».

Україна – Вельс – 2:2 (1:0)

4 червня. Гродзиськ-Великопольський. Стадіон «Респект Енерджі». Початок – 21:00

Арбітр – Кароліне Ланссенс (Бельгія).

УКРАЇНА: Келюшик, Петрик, Апанащенко, Шматко, Басанська, Семків, Андрухів (Козлова, 85), Калініна (Панцулая, 76), Хімич, Овдійчук (Малахова, 85), Кравчук (Глущенко, 63).

Головний тренер – Володимир Пятенко.

ВЕЛЬС: Кларк, К. Джонс (Макатір, 68), Ледд, Еванс, Джоєл (Вудхем, 68), Голланд, Інгл, Роув, Джеймс, Фішлок, Бартон (Робертс, 85).

Головний тренер – Ріан Вілкінсон.

Голи: Калініна (34), Козлова (90+8) — Бартон (74, з пенальті), Фішлок (77).

Попередження: Голланд (90+6).

Кілька днів тому, а саме в останній календарний день весни, 31-го травня, «синьо-жовті» зіграли з лідером групи – збірною Вельсу – внічию (1:1) на полі суперника. Тепер же збірна України приймала валлійок у Польщі, в містечку Гродзиськ-Великопольський.

Уже на 1-й хвилині Келюшик врятувала нашу збірну після удару Роув, надалі українки заблокували ще кілька спроб суперниць, були й промахи у британок. Наша команда відповіла дальнім ударом Хімич – рикошетом м’яч прийшов у руки Кларк. Пізніше Шматко завадила суперницям забити, вибивши м’яч із лінії воріт.

Загалом валлійки володіли ігровою перевагою, проте на 34-й хвилині рахунок відкрили саме українки. Басанська здорово перевела на правий фланг на Овдійчук, яка ввійшла до штрафного й віддала пас Калініній під влучний удар – 1:0.

Другий тайм також розпочався з тиску Вельсу, зокрема на 48-й хвилині після подачі Голланд із флангу м’яч влучив у поперечину. Також упевнено зі всіма м’ячами давала собі раду Келюшик. На 70-й хвилині був непоганий випад нашої команди, але Андрухів не дали пробити.

На жаль, валлійки зуміли перевернути гру. Спершу Бартон заробила й сама ж реалізувала пенальті, а потім Фішлок вдався неймовірний удар із дальньої дистанції – 1:2.

У компенсований час спершу після подачі Басанської зі штрафного Еванс зрізала м’яч у стійку власних воріт. І все ж українки зуміли вирвати нічию, коли Козлова на останніх секундах замкнула подачу Апанащенко з правого флангу – 2:2.

ФУТБОЛ. ЖІНКИ. КВАЛІФІКАЦІЯ ЄВРО2025

Ліга В. Група 4

5 квітня

Україна – Косово – 2:0
Вельс – Хорватія – 4:0

 

9 квітня

Хорватія – Україна – 1:0
Косово – Вельс – 0:6

 

31 травня

Вельс – Україна – 1:1
Косово – Хорватія – 0:1

 

4 червня

Україна – Вельс – 2:2
Хорватія – Косово – 2:0

 

ТУРНІРНЕ СТАНОВИЩЕ ПІСЛЯ 4го ТУРУ

1. Хорватія – 9 очок (м’ячі 4–4)
2. Вельс – 8 (13–3)
3. Україна – 5 (5–4)
4. Косово – 0 (0–11)

 

КАЛЕНДАР РЕШТИ МАТЧІВ

12 липня

Косово – Україна
Хорватія – Вельс

 

16 липня

Україна – Хорватія
Вельс – Косово

 

За матеріалами сайту УАФ

Прокрутити вгору