Звітні збори курсу підвищення кваліфікації «Школа педмайстерності: освіта як інструмент безперервного професійного розвитку викладача ЗВО» (Фото)

Напередодні, 27-го грудня 2023 року, у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського відбулося підведення підсумків та планування роботи на перспективу курсу підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників: «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного професійного розвитку викладача закладу вищої освіти». Керівник програми підвищення кваліфікації – доктор педагогічних наук, професор Світлана Криштанович.

На базі кафедри педагогіки та психології (завідувач – доцент Валерій Соловйов) Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського напередодні, 27-го грудня 2023 року, відбулися звітні збори програми підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників «Школа педагогічної майстерності: освіта як інструмент безперервного професійного розвитку викладача закладу вищої освіти» (керівник програми – професор Світлана Криштанович).

Зі вступним словом виступив завідувач кафедри педагогіки та психології Валерій Соловйов. Презентувала звіт за 2023 рік курсів підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників керівник програми – Світлана Криштанович.

Впродовж 2023 року на базі кафедри педагогіка та психологія Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського було проведено 11 семінарів для науково-педагогічних працівників вищої школи.

 

За відданість своїй справі й активну просвітницьку діяльність
спікерам було вручено подяки від Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського
:

Світлані Криштанович
доктору педагогічних наук, професору

 

Тетяні Матвійчук
кандидату педагогічних наук, доценту

 

Юрію Бріскіну
доктору наук з фізичного виховання та спорту, професору

 

Аліні Передерій
доктору наук з фізичного виховання та спорту, професору

 

Ользі Задорожній
доктору наук з фізичного виховання та спорту, професору

 

Тетяні Микиті
помічнику ректора з кадрової роботи

 

Лілії БедрійФерцак
керівнику відділу міжнародних зв’язків

 

Мар’яні Бабич
провідному фахівцю відділу міжнародних зв’язків

 

Наталії Павленчик
доктору економічних наук, професору

 

Наталії Сороколіт
доктору наук з фізичного виховання та спорту, доценту

 

Ірині Свістельник
кандидату наук з фізичного виховання та спорту, доценту, директору бібліотеки

 

Олені Ханікянц
кандидату наук з фізичного виховання та спорту, доценту

 

Наталії Семеновій
кандидату наук з фізичного виховання та спорту, доценту

 

Віктору Соколовському
керівнику відділу технічного забезпечення

 

За ці два роки на курсах підвищення кваліфікації пройшли навчання 894 учасники як внутрішні, так і зовнішні. У 2022 році 387 учасників, а в 2023 році – 505. Це говорить про те, що семінари проводяться на високому рівні та актуальність тем відповідає сьогоденню.

По завершенню кожного семінару було проведено опитування «Якість контенту семінару очима НПП» та опитано 251 респондента. Позитивну оцінку отримали як тематики модулів програми, так і робота спікерів. На запитання «Чи порадите семінари своїм друзям, колегам?», 94% опитаних відповіли «так».

Світлана Криштанович презентувала також проєкт програми КПК на 2024 рік, яка складається з восьми модулів, що охоплюють актуальні на сьогодні напрямки в освіті та сприятимуть професійному зростанню науково-педагогічних працівників.

 

Було представлено команду спікерів,
які готові ділитися знаннями та досвідом своєї роботи та теми семінарів
:

▶ Змішана форма навчання: створюємо свій освітній шедевр (30 годин / 1 кредит ECTS, онлайн) – Світлана Криштанович (доктор педагогічних наук, професор).

▶ Професійне вигорання: як горіти і не згоріти (30 годин / 1 кредит ECTS, офлайн) – Тетяна Матвійчук (кандидат педагогічних наук, доцент).

▶ Сучасний спорт вищих досягнень. Частина 1 (30 годин / 1 кредит ECTS, офлайн), Частина 2 (30 год/1 кредит ECTS, офлайн) – Юрій Бріскін (доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор), Аліна Передерій (доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор), Ольга Задорожна (доктор наук з фізичного виховання та спорту, професор).

▶ Наукометричні ресурси в ідентифікації науковця (30 годин / 1 кредит ECTS, онлайн) – Ірина Свістельник (кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент, директор бібліотеки).

▶ Інноваційні види спорту в системі шкільного фізичного виховання (30 годин / 1 кредит ECTS, онлайн) – Наталія Сороколіт (доктор наук з фізичного виховання та спорту, доцент).

▶ Знання про міофісціальні меридіани та їх практичне застосування у фізичному вихованні дорослих (30 годин / 1 кредит ECTS, офлайн) – Ольга Римар (кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент).

▶ Іван Боберський – Батько українського тіло виховання! (30 годин / 1 кредит ECTS, офлайн) – Ярослав Тимчак (кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент), Лілія Гула (старший викладач).

▶ Морально-етичні аспекти штучного інтелекту (ШІ) в педагогічній діяльності (30 годин / 1 кредит ECTS, онлайн) – Юрій Якимець (кандидат педагогічних наук, викладач), Василь Матвіїв (викладач).

Проаналізували рекомендації щодо покращення якості контенту семінарів та організацію роботи з учасниками. Світлана Криштанович представила правила роботи, які у ході дискусії були активно обговорені, внесені пропозиції та узгоджені командою спікерів.

Враховуючи те, що заклади вищої освіти несуть первинну відповідальність за якість свого персоналу та гарантують забезпечення його сприятливим середовищем, що дозволяє ефективно виконувати власну роботу, спікери програми представлять учасникам семінарів цікавий та актуальний контент. Будуть враховані очікування учасників семінарів, для набуття професійних компетентностей та майстерності у педагогічній діяльності й упровадження отриманих знань в освітній процес.

Бажаємо успіху, команді спікерів, а нашим учасникам професійного зростання.

 

«Головне вірити в те, що ти робиш. Тоді в це повірять інші»
© Джиммі Пейдж

Прокрутити вгору