ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція з міжнародною участю «Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі», присвячена 140-річчю заснування Національного університету харчових технологій (НУХТ) м. Київ, відбулася у дистанційному форматі на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені професора Віктор Доценка.
З привітальним словом на пленарному засіданні виступила завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, професорка Марія Паска. Учасниками заходу була академічна спільнота кафедри готельно-ресторанного бізнесу нашого університету.
Учасників конференції також привітали: проректор з наукової роботи НУХТ Сергій Токарчук, деканка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віта Цирульнікова, в.о. завідувача кафедри харчових технологій та хімії Луцького національного технічного університету Ігор Дударєв, наукова співробітниця Вільнюського технічного університету Марина Шевцова, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, професор цієї ж кафедри, модератор конференції Олег Кузьмін.
У своїх виступах вони наголосили на актуальності конференції щодо розгляду питань у сфері харчових і ресторанних технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й побажали плідного наукового обміну для вирішення важливих питань і викликів, з якими стикаються індустрія гостинності, сфера обслуговування та харчові технології.
Також з вітальним словом від колективу Ленкоранського державного університету (Азербайджан) виступив радник ректора, доктор технічних наук, професор Мікаїл Магеррамов, який передав вітання від ректора університету, професора Натіга Ібрагімова з найкращими побажаннями плідної співпраці.
До участі у науковому івенті долучилася 31 установа, серед яких міжнародні заклади вищої освіти – Азербайджанський технологічний університет, Вільнюський технічний університет, Ленкоранський державний університет, Лозанський політехнічний університет, заклади освіти України, наукові установи, громадські об’єднання, навчальні центри, підприємства харчової промисловості, комунальні підприємства.
Приємно, що активну участь у конференції взяли наші здобувачі освіти, бакалаври і магістранти та здобувачі третього рівня «доктор філософії» кафедри готельно-ресторанного бізнесу нашого університету.
З цікавими різноплановими доповідями, тематика яких охоплювала і дизайн інтер’єрів закладів сфери гостинності, і управління поведінкою споживачів у ресторані, і рекомендації з використання у сучасних умовах технологій стародавніх українських кондитерських виробів, і сучасні страви з кисломолочного сиру для дитячого харчування, і технології розроблення смузі, і удосконалення існуючих технологій фруктових наповнювачів тощо.
Усі доповіді були цікавими, обґрунтованими, спонукали до фахового обговорення й жвавих дискусій щодо вирішення озвучених проблем, що зможе просувати ринок послуг сфери гостинності.
Щиро вдячні кафедрі готельно-ресторанної справи, зокрема завідувачці Ларисі Шаран і деканессі факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Віті Цирульніковій за тісну співпрацю в рамках академічної мобільності, які спрямовані на подальше збагачення галузі гостинності і підвищення її конкурентоспроможності.
Нехай наші спільні зусилля сприяють постійному покращенню якості обслуговування та зростанню галузі!
Разом до Перемоги! Все буде Україна!